Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

29 februari 2016

Skottdagen ♥

Skottdagen är en borgerlig engelsk tradition från mitten av 1800-talet, då ogifta kvinnor kunde fria till männen. Den blev populär i slutet av 1800-talet och sekelskiftet. Det var också förenat med otur att arbeta på skottdagen, man skulle inte ta sig något viktigt arbete på skottdagen. Gift er, tryggast juridiskt.

10 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Jag friade en skottdag. Han sa ja, men sedan hände inget mer ...

Hannele på Hisingen sa...

Klimakteriehäxan, åj... vissa får man putta på ordentligt...

Gunnel sa...

Jag ska verkligen se till att inte arbeta idag.

♥ Hanneles bibliotek sa...

Gunnel, bäst kanske så :)

Helga sa...

Det var nog mest jag som friade men det var inte på skottdagen ;)

♥ Hanneles bibliotek sa...

Helga, hihi, tur att ma får göra som man vill :)

Anonym sa...

Min man friade genom att gå ner på knä och jag sa jag, så det blev bröllop. Inget problem på skottdagen längre, hi,hi!!!

♥ Hanneles bibliotek sa...

Lena i Wales, så romantiskt! ♥

Monica sa...

Jag friade på skottdagen för fyra år sedan. Planerade det några veckor i förväg och så skulle mannen plötsligt iväg på nåt med jobbet, möte, middag, hotell och så. Tänkte att nu sket det sig men vaddå, i dessa elektroniska tider. Jag skickade ett SMS. Han hade inte glasögon på sig där under middagen och fick be sin bordsgranne läsa upp SMSét. Det blev en dråplig historia som vi skrattat många gånger åt men det funkade!

♥ Hanneles bibliotek sa...

Monica, haha, närsynta män :)
Men det slutade ju lyckligt! ♥