Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

26 februari 2016

vissna tulpaner gör nytta

Gratis jord! Även vissna tulpaner gör nytta. Vår kallkompost har fungerat tjugo år,
inte köpt jordpåsar på längre, tar vara på alla löv och gräsklipp.

12 kommentarer:

Gunnel sa...

Ljuvligt med vårblommor!

Hannele på Hisingen sa...

Gunnel, även vissna tulpaner gör nytta :)

Merja sa...

Det är bra jobbat! Jag har ingen direkt kompost alls sen vi rev våran hel ruttna i våras. Har istället komposterat mycket på plats. Alltså klippt ner allt och lämnat kvar. Löven krattas in i buskarna eller körs sönder med multiklipp gräsklippare och hamnar på gräsmattan. Men har en större odlingsbädd som kommer att användas till kompost tills den blir fylld.
Trevlig helg!

Hanneles bokparadis sa...

Merja, vår kompost fungerar fint, fullt med maskar! Jag har också en del löv och gräsklipp direkt på rabatterna.

Anonym sa...

Vår kompost funkar också bra, men det blir inte så många vissna tulpaner i den eftersom man i UK inte har så mycket tulpaner i hemmen!
Ha en bra helg!

Hanneles bokparadis sa...

Lena i Wales, vissna löv har ni väl :)

znogge sa...

Inget ska ratas! Det mesta kan faktiskt komma till nytta igen!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, verkligen!

Helga sa...

Så bra att få fin jord och dessutom slippa släpa hem tunga jordpåsar.

Hanneles bokparadis sa...

Helga, och bli av med det gröna avfallet :)

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Har du inte matkompost också? Det är jätteenkelt, onödigt att betala för att låta kommunen ta hand om komposten när man får bra jord själv :-) (För visst komposterar Göteborgs kommun? Eller slänger man matrester i brännbara soporna?)

Hannele på Hisingen sa...

Karin, kommunen komposterar, men vi har inga matrester... äppelskrutt och potatisskal lägger vi i kallkomposten, fast potatisen äter vi oftast med skal på :)