Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

17 augusti 2014

doggy bag, törs du be?

Vi slänger för mycket, matrester är ett stort kostsamt miljöproblem.
Efter den underbara Laleh-konserten åt vi rejäla räkmackor på Gothia Towers 23:e våning med solnedgång över Göteborg som utsikt. Jag orkade inte äta upp allt, utan bad servitrisen om att få med mej resten. Jag hade ju betalat mackan och det är slöseri att slänga mat. Restaurangerna tycker också att det är skönt att slippa slänga så mycket. Hur gör du?

16 kommentarer:

Ruben sa...

Vet inte, det har aldrig hänt mig, att jag inte orkat äta upp en räkmacka!

Ha det gott – doggy gott!
/Ruben

Sylvia sa...

He he....jeg spiser den opp, for jeg er så glad i mat!!!
Men jeg husker jeg fikk med doggybag de gangene jeg var ute og spiste i USA, da det var utrulig mye mat på tallerkenen. Så gav jeg den bort til en hjemløs jeg møtte på veien.( så slapp han iallefall å finne den samme maten i søpla)
Nå fikk jeg lyst til en Gøteborgtur snart........ :)

ulla laiho sa...

Jag koncentrerar mig i första hand på de goda räkorna och övrigt pålägg och lämnar därefter brödet åt sitt öde.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ruben, då har du inte ätit en göteborgsk king size räkmacka :)

Sylvia, vissa restauranger har väldigt stora portioner, samma för herrar och damer...

Ulla Laiho, korkat att lämna brödet i sitt öde... beställ utan bröd nästa gång, ganska vanligt idag. Restauranger har samma problem att slänga brödrester. Matrester är ett stort kostsamt miljöproblem. avfallshantering betalar du med dina skattepengar...

Merja sa...

Jag är ett riktigt matvrak så det mesta äter jag upp...hihi..

Hannele sa...

Merja, jag äter aldrig mer än halv pizza, tar med resten hem :)

Anonym sa...

Hej beställer en halv pizza om ingen vill dela med mig. Beställ en liten räksmörgås ok du får nog betala fullt pris men här var ju syftet att spara mat ej kasta ej spara pengar .Nu under kalaset var ju priset på just denna smörgås reducerat . Planering men dogy bag helt ok fast då,gick det åt plast inte miljövänligt det heller Så en för stor räkmacka ja många aspekter...h

Klimakteriehäxan sa...

Gothias mackor är både stora och fina, så jag äter upp ... men annan mat kan jag be att få med mig hem, absolut! Som du säger, det är fördel för alla inblandade!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Anonym, jag försökte men de svarade att det finns bara king size och det var inte reducerat; vi betalade 189 kr var. Plasten hamnar i återvinning. Vi kunde kanske ha delat, vilket jag också ofta gör.

Klimakteriehäxan, vanligt att restaurangerna bara har herr-portioner, jag gillar ställen där man kan plocka själv och väga maten :)

Anonym sa...

Hej märkligt 99 kr under kalaset i o för sig var det inte uppe i tornet vilket jag nog inte reflekterade över marknadsföring . Räkor och utsikten men lika stor hög om,man säger så Åk till salt och sill,på Klädesholmen lika stor fast på längden o lika god o dom delar smörgås men inte pris ..h

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anonym, vår dotter åt också räkmacka under kalasveckan och betalade fullt pris 189 kr... hon var lite besviken.

lenaiwales sa...

Jag skulle inte alls dra mej för att fråga efter en doggy bag!!! Om det inte är buffe, förstås!!! Maten är min och jag har betalt för den. Hemskt att det slängs så mycket!! Räkmacka och Göteborg låter gôtt!!!

Glädjekällan sa...

Jag är ett matvrak som äter upp allt.
Birgitta

tant Hannele sa...

Lena, hihi, doggy bag vid buffé :)

Birgitta, jag är inget matvrak...

Anonym sa...

....nu kontrollerat denna 99 kr Vimsiga jag (medelålders dam) min dotter som åt räksmörgåsen under resemädssan förra året tiloch med Men till min fördel vi pratade om just den räksmörgåsen och kalaset..... Jag fick en detaljerad beskrivning av hur man hämtade ut mackan men inte i tornet Oså rörde jag ihop allt....
men det stora räkbåtar på rest räkan ....förr i värden ...h

♥ Hannele på Hisingen sa...

medelålders, man skulle nog ha ätit på bottenplan för att få det billiga priset... Fortfarande finns det räkturer runt Hisingen, heter väl räkfrossa.