Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

19 januari 2014

Sverige tjänar på invandringen från Rumänien

Ny avhandling av Joakim Ruist från Handelshögskolan säger att Sverige har tjänat på att öppna dörrarna för rumäner och bulgarer. En del av dessa är fortfarande väldigt fattiga och behöver tigga, har vi en slant över, kan vi gott bidra, vi svenskar är väldigt priviligerade. Vi har väldigt mycket fördomar, läs mera HÄR.

4 kommentarer:

znogge sa...

Men visst är det så. Man läser alltid om det som inte fungerar. Sedan är ja mycket tveksam till om tiggeri är något som ska gynnas. Personligen skulle jag hellre lämna ett bidrag till stadsmissionen eller så. Allt är inte vad det ser ut att vara...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Znogge, det finns mycket skrönor om tiggare och om ligor, som inte existerar. De bidrar faktiskt till stadskassan och är inte någon belastning för samhället, som många har befarat efter att de blev fritt för dem att röra sig inom EU. David Cameron i England vill inte publicera positiva rapporter om rumäner och bulgarer.

NinaH sa...

Ack ja....

♥ Hannele sa...

Nina H, visst får vi dåligt samvete... men det är inte fel att hjälpa dem som har det tufft.