Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

2 november 2013

Sophie Elkans grav

Sophie Elkans vackra bokliknande gravsten finns på den judiska begravningsplatsen i Göteborg. I våras fanns det massa tistlar och maskrosor, lite vasst, man fick lust att rensa. Så blir det ofta, gravplatserna glöms bort. Själv vill jag inte stressa mina nära med en grav, bättre att umgås nu.

8 kommentarer:

znogge sa...

En väldigt vacker gravplats i alla fall! Trots eventuella tistlar...

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Znogge, synd att ingen sköter om de gamla vackra gravar.

Jael sa...

Vacker gravplats.Visste inte vem hon var med så bra att Google finns:)

Hannele sa...

Jael, eller hur :)

Filifjonkan 1 sa...

Hej Hannele. Inte stressa sa du...jag skulle verkligen bli knäckt om mina föräldrar eller nära o kära inte haft en grav att gå till det är ju som en liten tröst att få vårda deras grav behöver ju inte vara storstilat men någonstans att gå att kunna liksom "prata" med dem vid .Jag kan ibland bara gå till graven och stå där och lyssna in mina tankar känns väldigt skönt och inte sorgligt. Men man gör ju som man tycker med det hela efteråt går ju att bestämma i förskott!

mormor Hannele ♥ sa...

Filifjonkan, det är så olika, folk flyttar nu, bor långt borta, till och med i andra länder. Efter att jag stressat i snöstorm med småbarn i baksätet, bestämde jag mej att helst umgås med de levande, kanske tända ett ljus för de döda hemma, titta på foton och berätta för barn och barnbarn.

Helga sa...

Bra att alla kan välja själva. Det gäller väl bara att skriva ner eller tala om vad man vill.

Klimakteriehäxan sa...

Hannele - du har väl läst Elkans bok om ´John Hall? Jag var skeptisk men nyfiken, blev mkt glatt öveerraskad! Bra story, hämtad ur verkligheten (och Göteborg)