Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

21 mars 2013

jag gjorde en tavla, köpte ftalater

Mjuka plasttryck på kläder kan innehålla ftalater, som kan påverka hormonbalansen i kroppen och skada fortplantningsförmågan. Ftalater är inte förbjudna i kläder och skor. Fel av mej att köpa, små barn ska inte ha platstryck på kroppen. Barnbarnet blev ledsen men förstod. Vi klipper, pysslar och gör en tavla, istället för att slänga i soporna.

7 kommentarer:

Cicki sa...

Klokt beslut av dig även om det blev i sista minuten. Samtidigt blir det ju ett sätt att "undervisa" barnbarnet om miljöfrågor. Och framför allt fick ni ett kul pyssel tillsammans.

♥ mormor Hannele sa...

Cicki, ja, det är mycket att tänka på hela tiden, alldeles för mycket gifter, men bra att barnen lär tänka på det.

Znogge sa...

Borde inte får användas tycker jag...

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Znogge, jättehemskt även i vuxenkläder...

Inga M sa...

Trist att det ska vara så här med mat och kläder, fullt med onyttigheter.
Bra att du gjorde något annat av kläderna.
Ha en trevlig helg!

Maria JAG BLOMMAR sa...

En "tavla" som blev en tavla. Visste inte om detta med giftet i tryck, men vet ju att det finns i allt möjligt. Tur att jag inte är så förtjust i tryck, så mina barn har inte så många sådana kläder.

♥ mormor Hannele sa...

Inga M, hur ska man hålla reda allt...

Maria, precis så jag menade :)
Jo, mjukplast i tryck kan innehålla ftalater, som man verkligen inte ska ha i barnkläder.