Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

24 januari 2012

Italienskt på Hisingen

Ibland roar jag mej med att fläta och böja träd, långsamt men roligt.
Pietro, som föddes 1230 i Italien, var duktig på att tukta och klippa träd och gjorde krenelerade murar av trädgrenar. Han kunde få hela väggar och tak inslingrade grenar. Det finns ett trähus Castello Sforzesco i Milano, i Sala delle Asse, vars tak är dekorerat med en trompe l'œil-målning.

10 kommentarer:

Znogge sa...

Läckert! Själv håller jag mig till en trollhassel som sköter det själv ;-)

♥ Hannele sa...

Znogge, det är också en bra variant ;)

Filifjonkan 1 sa...

Hej Hannele, Ja det är en konst att böja träd liksom att spaljera dem typ päronträd vid väggar lik,som äppelträd med Men hu vad snö det kom hos er och hos oss med fy nu det är för sent ju tycker jag nu

♥ Hannele på Hisingen sa...

Filifjonkan, det är ju bara januari...

Lilla Kullan sa...

Vad häftigt!:-)
Kram Stina

Hannele sa...

Stina, roligt att leka lite ;)

Lillemor sa...

Vilken kul idé!

♥ Hannele sa...

Lillemor, roligt att leka med sly,
fort går det inte..

skogsnuvan sa...

Jag har flätat några rönnar hemma och några sälgar också och det blir ju liter kul när dom växer till och får en stam som en vetefläta.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Skogsnuvan, kul! Annars tycker jag att rönn är svårt att forma.