Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

7 september 2010

Spola inte ner tops

Det finns väl inga vettiga människor som spolar ner tops i toaletten. Ändå är de det största problemet i Reningsverken. Ingen köper väl bakteriedödande medel heller, som dödar alla nyttiga mikroorganismer.

22 kommentarer:

Znogge sa...

Jag hörde också att topsen är allra väsrt! Men jag menar, hur svårt kan det vara att förflytta sig till papperskorgen?

♥ Hannele sa...

Znogge, eller hur..

Filifjonkan 1 sa...

Men näe det borde väl folk förstå? Men jag vet en som spolar ner fiskrens i toaletten då fick jag spader..och en som spolar ner kaffesump från bryggaren? Konstig människor?

Christina sa...

Varför spola ner saker som inte hör till toalettbesöken i toaletten? Har aldrig ens kommit på idén!
Ha det bra!
Christina

Anonym sa...

Naja, det finns ju manniskor som laser TIDNINGAR i varje toalettbesoken....

Hannele sa...

Filifjonkan, jag lägger kaffesumpen i komposten eller direkt i rabatten.

Cristina, det blir ju stopp, papperskorg är bättre alternativ.

Anonym, SPOLAR du ner din tidning??

Helga sa...

Detta lär man sig (om inte förr) när man bor i eget hus eftersom man själv får stå för kostnaden om det blir stopp...

Bakteriedödande gel hade jag förra vintern för att slippa svininfluensan...

♥ Hannele sa...

Helga, precis, men det är lika tråkigt att få stopp i en lägenhet.. Vissa yrkesgrupper kan behöva handsprit och annat under vissa perioder, men det har gått till överdrift.

Monica sa...

Bara sånt som kommer UR kroppen ska spolas ner i toan.. o mig veterligen kommer inga tops ur mig.. *garv*.. synd att inte alla fattar det.. Monica

♥ Hannele sa...

Monica, det blir dyrt för alla att vissa inte fattar..

Gunilla sa...

Jag gjorde faktiskt det förr, men slutade för många år sedan när jag blev stor och förståndig. Eller rättare sagt när jag fick veta vilka problem det ställer till med.

Merja sa...

Visst är det konstigt att det skapar problem...när ingen gör det!?

NinaH sa...

Kors- är det sant?! Hm.... Men nu kanske alla får upp ögonen då....
Du vilka spännande vatten-äventyr du också varit på... såg jag längre ned...;-) Men det finns väl inget som kan hejda dig, va?!;-) (Drabbas t.ex. maken någon gång av oro månnne?;-)...)

Tant Grön sa...

Nämen fy så dumt! Själva hade vi ett allvarligt och långvarigt haveri med vår diskmaskin i samband med att hela släkten var på besök. Det visade sig vara en tandpetare som hade råkat komma in i maskinens inre delar. Helt utan avsikt förstås. Numera är vi ganska uppmärksamma på vad som kan finnas kvar på tallrikarna.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Gunilla, bra, jag sett avloppsstopp
både hemma och i offentliga lokaler..

Merja, eller hur :)

Nina H, maken är också far till våra fyra barn, som håller på med olika saker. Dessutom har maken själv blivit GAST i båten som sonen är kapten i :)

Tant Grön, precis, en pytteliten porslinskärva i diskmaskinen kostade oss så där 1000 kr, nu är vi extra försiktiga.

Livsnjutaren sa...

Min man jobbar på reningsverk och har berättat många gånger om vad de har hittat där, som blivit nedspolat, både småsaker och riktigt stora saker faktiskt.
Konstigt folk inte tänker sej för......

ANNA-LYS sa...

Tycker i och för sig att det är konstigt att vi spolar ner vatten, när så många inte ens har dricksvatten i världen. Här finns mycket, mycket vi borde kunna lösa bättre, kanske med luft? fast det börjar det väl också bli ont om?

Märkliga varelser är vi allt.

Kanske dax att återgå till den sociala knutpunkten, där alla satt på rad och sket samtidigt som de diskuterade och löste andra problem :-D

Åhhh alla dessa kemikalier, nä usch och tvi, hur ska det bli ... när folk inte ens fattar att tops inte ska ner i vattenklosetter (funderar vissa av dem borde väl sorteras som plast? hmmm

♥ Hannele på Hisingen sa...

Livsnjutaren, en papperskorg är väl inte så svårt att använda.

Anna-Lys, det där tänker jag ofta på, att vi i Sverige spolar toaletterna med rent dricksvatten.. Jag vägrar dock sitta bredvid andra :)
Min granne hällde lacknafta i dagvattenavlopp, utan att fatta att det rann rakt ner till havet, där hans barn badar... Man ser inte längre än sin egen näsa.

Klimakteriehäxan sa...

Alltså är det ont om vettiga människor. Eller så spolar vettiga människor ner tops i toan. Hm.

♥ Hannele sa...

Klimakteriehäxan, och även ovettiga får vara med och betala..

Spessartin sa...

Jag har ju under två års tide haft äran att vara byggledare vid renovering av Skansverket i Uddevalla. Mycket intressant. Det som var mest intressant var när driftchefen berättade om att de förut haft stora problem med topsar, men även annat så som bindor och tamponger. Så körde de igång med något de kallar VA i femman, alla femteklassare i kommunen får komma på studiebesök och titta i reningsverket. Efter det sjönk antalet topsar och annat som inte hör hemma i reningsverket kraftigt. Barn är effektiva poliser i hemmet...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Spessartin, här är också studiebesök av skolungdomar vanligt, men tänk att för inte kan berätta samma sak för barnen..