Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

6 september 2010

En icke-fråga

Ingen enkel fråga, men för mej är det i alla fall obegripligt att ett stort riksdagsparti vill införa förbud mot slöja. En liten grupp redan hårt drabbade kvinnor, som har det tufft på många sätt. Tydligen "ska" man förfölja någon, om inte romer, så en annan grupp. Nästa gång kan det vara min tur.

13 kommentarer:

ANNA-LYS sa...

Kanske har FP en dold agenda genom att knuffa fram invandarfrågor så att SD får en sista knuff in i riksdagen???
varför kommer man annars med utspelet på detta vis?

Jag kan förstå vissa problem som kan uppstå i och med burka och niqab inom ramen för kommunikationen i skola och förskola. Men, absolut inte att det ska lösas genom förbud!

Det går att föra en dialog i varje enskild fall, och lösa de eventuella kommunikativa problemen i varje enskild situation. Hatar när allt ska fösas in i en fyrkantig burk och sen ska alla komma ut likadana????!!!!

Då är det bättre med runda personliga burkar :-)

Anonym sa...

Jag tycker att dom är ganska lika varandra i sina burkor.

Eivor

Christian Schickhardt sa...

Hej, så här skrev jag i ett blogginlägg för ett tag sedan:

http://chschickhardt.blogspot.com/2010/08/om-niqab-burkor-slojor-och-jan.html

Håller med om att förbud inte är rätt väg. Däremot tycker jag att Vi ALDRIG får dagtinga med lika rättigheter åt alla, och vika ner oss för religioner.

Det är oacceptabelt att kvinnor ska sitta bakom skynken i ett svenskt klassrum år 2010, med tanke på dagens reportage i Agenda. Var är F! och alla andra feminister i den här debatten?

Eller tillåta att män vägrar ta kvinnor i hand när dom ska hälsa. Integration ska väl vara ömsesidig?

Jag tycker det finns fler och fler tendenser i samhället, där det ska tas hänsyn till religioner. Vi har ju avskaffat husförhör och statskyrkan i Sverige; kämpat för kvinnopräster, kvinnors och homosexuellas rättigheter. Då är det viktigt att stå upp för detta, tycker jag. Och säga ifrån när våra rättigheter kränks.

Så tycker jag, :)

♥ Hannele sa...

Anna-Lys, precis, det måste ske genom dialog, såna förbud gynnar ingen. Integritets-frågorna har gubbarna missat förut, det som var så viktigt för politikerna förut.

EIvor, vi tycker alltid att "utlänningar" och främlingar ser lika varandra ut ;) Skillnaderna uppstår när vi lär känna dem.

Christian Schickhardt, ungefär så tänker jag, att våra lagar ska följas, men att man ska ha rätt att utöva sin religion och får lov att se ut som man vill. Det var ju inte för så länge sedan man förbjöd samiska och andra minoritetsspråk i skolorna. Vi ska inte vara så rädda för det främmande. Integration ska vara ömsesidig, men svenskar gör inte heller så stora förändringar i sina liv, när de flyttar utomlands..

Znogge sa...

Förbud är sällan den rätta vägen. Däremot så tror jag inte att det finns full valfrihet för kvinnorna i klädfrågan och det bekymrar mig...

♥ Hannele sa...

Znogge, på något sätt bör det lösas, information, utbildning, träffa männen. Men jag såg ett tv-program, där männen allvarligt tror att... vi har sex med främlingar hela tiden.. Men vaffö får dessa kvinnors män springa i minimala badbyxor på stranden??

Västanvind sa...

Problemet är ju att man inte ser hur de ser ut i denna klädseln.
Det är kläderna som är lika inte människorna innanför.

Såg ett program om en domedagssekt där en man utsåg sig till Messias och naturligtvis skulle han ha 7 oskulder och sex med alla flickorna. Som i Knutby.
Skall sådana få hållas också ??
Det är mycket makt som göms under s.k. religion.
Tror inte Koranen skriver att kvinnorna skall vara osynliga.

♥ Hannele sa...

Eivor, att i enskilda fall kunna se vederbördande går säkert att lösa från fall till fall. Religion i dess extrema former är märkligt, det handlar ju om makt. I Sverige är läskunnigheten hög, för att just i de gamla husförhören lära svenskar läsa för att kunna ära gud och fosterlandet.

Teija sa...

Det är politiskt korrekt att vara intolerant mot de religiösa för vi är ju så intoleranta, vi som är troende... ;)

Teija (som också heter Hannele!)

Trädgårdsdrömmar sa...

Hej!!!
Jo det är vi Hannele, vi har haft världens strul med bloggen.
Om du vill länka in oss på nytt, kolla nya inlägget.
Kram Carina

♥ Hannele sa...

Teija, det är en tolkning ;)

Carina, hur kan man kapa en blogg...
Och vaffö?? Kram.

Inger sa...

Så sant, tyvärr...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Inger, vi borde vara mer toleranta mot annat tänkande.