Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
14 kommentarer:
Låter spännande! Är inte så förtjust i fläder...men köpte mig en fläder buske i våras iallafall:) Man kan ju lära sig;)
Ha det gott!
Merja, min smak för fläder går upp och ner, men maken och sönerna älskar det. Jag har stammat upp mitt fläder-träd, håller det lågt..
Flädersaft är ljuvligt gott så champagne borde inte bli sämre!
Fläderplättar har jag tidigare lagat, champagnen borde man ju prova på. Men själv klipper jag ner fräscha fläderblommor i salladen. Det tycker jag gör salladen väldigt god. Hälsn mimi
Znogge, flädersaft + gin = SANT
Mimi, jag har inte testat i salladen,
tack för tipset.
Flädersaft gör jag varje år när jag kan få tag i blommor, nu måste jag ju se till att jaga tag i några stycken och testa detta med champagne, kan inte vara annat än gott, tack för tips om "fyrboken".
Kram //annetet
Saft brukar jag göra...
Anette, böcker om fyrar läser man gärna på sommaren, kram.
Ann Charlotte, saft är det vanligaste.
Låter gott med fläderchampagne, kanske värt ett försök. Fast jag har dåliga erfarenheter av vintillverkning. Försökte göra slånbärsvin. Korkarna flög av flaskorna och vinet täckte källargolvet.
Kanske bäst att jag håller mig till fläderplättar.
Kram Viola
Viola, det är inte som vin, mer som finsk "SIMA", men klart det kan finnas en liten risk för explosion..
Jag har gett upp fläderhanteringen. Gjorde saft, jättepoppis i tre dagar, sedan snabbt bortglömd. Möglade. Och när jag la den i frysen kröp den på oförklarligt sätt ut ur förpackningen och lämnade kladd efter sig.
Klimakteriehäxan, vi stoppar flädersaft i frysen i små flaskor, klarar sej flera år, man får inte fylla flaskorna helt.
Fläderplättar! Det låter intressant!
Imponerad över hur många bloggar du håller igång HAnnele! Hur hinner du?
Maria, många av mina bloggar finns där mest, där jag samlat saker, exempelvis formklippning. Fläderplättar är jättegod annorlunda efterrätt, med glass.
Skicka en kommentar