Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

19 november 2009

Vill skriva om Fredrika Bremer

Fredrika Bremer har varit i mina tankar 40 år, vi föddes i samma stad, hon 1801. Hennes anda lever ännu, många har forskat om henne och fortfarande nytrycks hennes böcker. För några år sedan skrev Carina Burman en stor biografi om Fredrika Bremer. Men ingen har skrivit om Presidentens döttrar, som kom ut 1834 och anses mer feministisk än Famillen H***.Boken hittade jag på denna loppis på Fröå gruva i Åre.Boken var nästan fuktskadad och utan omslag, 3 kr betalade jag.

13 kommentarer:

Cicki sa...

Härligt när man gör ett sånt där fynd som man blir alldeles glad av inombords. Inte för att jag har läst så där rasande mycket om Fredrika Bremer så kan jag ändå tycka att hon måste varit en sjusärdeles kvinna på sin tid.

NinaH sa...

Ja, Fredrika Bremer håller! Har du läst hennes reseskildring från Amerika?
Mycket trevligt söka & fynda böcker på loppisar & antikvariat!! På en loppis föll jag jag för & inköpte Fredrika Bremers bok "Nina" förresten...!;-)

Ruben sa...

Gör slag i saken - fatta pennan! /Ruben

Helga - precious sa...

Vilket fynd... vad får man för 3 kronor egentligen... Loppisar är bäst!

AnnCharlotte sa...

Skriv :)

mormor Hannele sa...

Cicki, man blir ju mer och mer intresserad av henne, hittar nya saker och förstår att det inte var så mossigt på 1800-talet.

Nina H, Fredrika gjorde många intressanta resor, till Palestina också. Häftigt att hennes böcker nytrycks också fortfarande, jag har några, men inte Nina ;)

Ruben, jag kan nog inte låta bli.

Helga, det är märkliga saker man kan fynda på loppis.

Ann Charlotte, tänk att fortfarande är så många människor intresserad av henne, jag är inte ensam ;)

Lilla kullan sa...

Det var minsann en billg bok. Så bra, men så billig.
Ja, var gömmer jag mig?! haha...
I kaminröret kanske.;-) Kramis gumman

Hannele sa...

Stina, billiga böcker ska man vara rädd om,
ha en fin dag, kram.

Britt sa...

Det var ett trevligt fynd//Britt

Hannele sa...

Britt, tur att jag kände igen författaren, annars kanske jag inte hade tagit vara på den.

Tant Grön sa...

Bara att sätta igång att skriva, eller hur? Bokfynd på loppis är ju hur kul som helst. Större chans att göra superfynd där än på antikvariat, där ägaren ofta har lite mer vett på att ta betalt...

Inger sa...

Om du vill skriva, så skriv!

mormor Hannele sa...

Tant Grön, många gånger kan det vara dyrt på antikvariat, men romaner kan man ibland hitta billigt, alltid kul att fynda.

Inger, jag har ju tänkt på henne länge..