Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

25 december 2008

Juldag på Hisingen

En underbar solig juldag, sonen passade på att gå ut med kajaken.

Julmusik Hellre julmusik i julottan än mellandagsrea. Rean behöver väl inte börja åtta på juldagen, såg även svältande svenskar i vår lilla mataffär. I Norge, Danmark och Finland är affärer stängda på söndagar och helger.

23 kommentarer:

synne sa...

God fortsättning på dig Hannele.
Håller med dig där.
Att njuta musiken i julottan är nog mycket skönare än att springa och göra av med ännu mera pengar man inte har.

Godfortsättning på er alla.
Kram Synne.

Fritt ur hjärtat sa...

Oh ja, du har så rätt. Jag har varit uppe med sjukt barn i natt så Julottan fick jag stå över, tyvärr. Gillar annars att vara i kyrkan och är det då och då, men julottan den är speciell.
God fortsättning Hannele!

Hanneles paradis sa...

Synne, nån julfred och vila kan väl affärerna ha.
God fortsättning, kram.

Simone, det var ju tråkigt, hoppas ni mår bättre nu. Kyrkan var fullsatt och väldigt bra sång fick vi höra, varm glögg och skön promenad. God fortsättning, kram.

Monica sa...

Många hinner inte hämta sig från själva julstressen förrän mellandagsstressen börjar. Huvva. Ett litet köpstopp åtminstone över själva julhelgen skulle alla må bra av.

mossfolk sa...

Gör den det? Rean alltså?
Vi brukar gå på julotta men i år var det ingen i närliggande kyrka så det blev midnsttsmässa i stället. Trevligt och roligt att där var så mycket människor!

Ha en fortsatt skön julhelg!

Znogge sa...

Nej, det behöver den verkligen inte göra! Numera har ju ändå de flesta affärer rea så gott som alltid. Vissa i alla fall...

God fortsättning!

annette sa...

Instämmer helt med Dej, struntar i allt vad mellandgsreor heter numer, om fler gjorde det kunde affärna kanske i alla fall hålla stängt i tre dagar!

God Fortsättning!

Kram //annette

Anonym sa...

Man blir bara arg när man får reklam i julaftonens morgontidning. Det är som ett hån till alla som köpt saker före jul. Ha en skön juldag!

Spessartin sa...

Vårt köpcentra i lilla Kba har helt stängt idag, det tycker jag är bra.

Hanneles paradis sa...

Monica, visst blir man sugen på köpstopp såna här dagar, när man ser reklamen. Ha en bra dag.

Mossfolk, några elaffärer gör stor reklam. Midnattsmässa är också fin, vi har beskökt St Peterskyrkan i Rom. Här på landet tror jag en del går i kyrkan, juletid är alltid populärt. Ha det gôtt.

Znogge, som du säger, verkar rena pågå hela året, roligare att umgås. Ha en bra dag.

Anette, jag såg några svältande svenskar i vår lilla mataffär nyligen. Ha en bra dag, kram.

Helga, visst är det tokigt, att priserna sänks så fort, men vi köper inte så mycket julklappar. Ha en härlig juldag.

Spessartin, såna köpcentra ska man gynna, konstigt att människor inte klarar utan affär EN enda dag. Ha en bra dag.

Det Mörka Hotet sa...

Så fint och soligt ni hade - här var det en otroligt tät dimma över stora delar av Östergötland.

GIS-mormor sa...

Björlanda kyrka Hannele?

Hanneles paradis sa...

Samuel, idag har solen också visat sej, men kallare,
vit dimmfrost, vackert vintrigt utan snö.

GIS-mormor, från 1200-talet, har du varit där?

Tussegumman sa...

Så länge ungdomarna bor hemma har jag nog ingen möjlighet att komma upp så tidigt men senare skall jag verkligen vilja gå på jullotta. Kramar Tussegumman

Hanneles jul sa...

Tussegumman, varför tar du inte ungdomarna med dej, lära dem traditioner. Eller är de så små att du måste vakta dem varje stund ;)
Ha en bra fortsättning, kram.

Bloggblad sa...

För min del blev det sång på midnattsmässan, men jag håller helt med dig vad gäller köpfrosserieet redan under helgdagarna. Jag väntar en vecka till, sen åker jag in när skolorna och jobben börjat, för i mina favvoaffärer väntar de lite med rean... och då är det folktomt på stan. Jag behöver inte så mycket nytt att jag måste rusa. Och trängas - näe tack. inte frivilligt.

Hanneles paradis sa...

Bloggblad, midnattsmässa är också fint. Visst får man lust till köpstopp, när affärerna inte kan hålla stängt en enda dag per år. Samma här, Gudrun Sjöden rear först efter nyår, men jag ska nog inte handla mer... Trängas är aldrig kul.

GIS-mormor sa...

Nej Hannele, jag har aldrig varit i Björlanda kyrka men desto mer i Torslanda kyrka där jag konfirmerades 1969. På den tiden delade dessa två kyrkor på prästen, jag vet inte hur det är med den saken nu, det bor ju så många fler personer i de församlingarna idag.

Hannele sa...

GIS-mormor, bra gissat i så fall. För några år sedan skrev G-P att 92% av ungdomarna konfirmeras, kyrkorna är relativt fulla fortfarande.

synne sa...

Här är det så skönt att allt är stängt under hela helgen.
Söndagar är det heller inte öppet.
Gissa att det är gott.
Kramen på dig.
Synne.

Hanneles paradis sa...

Synne, jag vet, nästan bara Sverige, som har öppet dygnet runt alla veckodagar. Nån liten vilodag från shopping skulle inte skada. Kram.

Herta sa...

Håller helt med Dej. Inte behöver man handla på Juldagen. Någon form av planering måste vi väl ändå klara av.
God fortsättning!

Hanneles paradis sa...

Herta, precis, någon dag per år ska väl även personalen få ledigt, vi själva ska också ta det lugnt och umgås.