Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

15 september 2008

Effektivt myrgift

Varför skulle man vilja döda myror, i trädgården gör de ingen skada, de tar bara hand om döda växtdelar. Inomhus kan man använda Fun light saft. Aspartam, ett konstgjort sötningsmedel som används i stället för socker i de flesta lightprodukter, är nervgift. Sötningsmedel är mycket billigare än socker, därför använder man det. Själv undviker jag alla light-produkter, äter smör och vill jag ha sött, funkar det bäst med honung och (rå)socker.

Oväntat besök En fasanyngling satt och sov en stund på kökstrappan.

35 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Godmåndagmorgon

Men gudars så söt den är sitter där i goa värmen och sover Tänk så försvarslösa de är, Så lite de förstår innan de blivit lärda allt.Skrattar ja aspartam är rätt farligt sägs det. Nej ute får myrorna var ifred det är bara när de börjar gå in som man får bråka med dem

Ingrid E sa...

Vilket trevligt oväntat besök. Blev han bjuden på något?
Jag dricker funprodukt (med måtta) för det är gott.
Gott om myror ute men det är nära till skogen så det är helt i sin ordning, behåller saften för mig själv alltså.

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, inne vill man inte ha myror. Det var härligt soligt, jag tror fasanen var rädd, fast den ville inte gå i väg heller, satt där en bra stund.

Ingrid E, tänkte om fasanen ville dricka vatten, men det fanns i trädgården, jag vågade inte bjuda på nåt, han såg lite sur ut. I många produkter och drycker använder man aspartam bara för det är mycket billigare än vanligt socker.

Monica sa...

Fy fanken för aspartam! Och att det är SÅ giftigt...! Och dessutom är det en urläskig eftersmak på skiten, jag känner direkt när det är aspartam i nåt.

Hanneles paradis sa...

Monica. eftersmaken gillar jag inte heller, tungan fastnar liksom (det finns ingen svagdricka eller Julebrygd kvar med socker, dyrare för industrin).

Anonym sa...

Läskigt... dags att ta bort lightprodukterna tycker jag. Vilken fin besökare du hade.

Fritt ur hjärtat sa...

är helt enig, riktigt socker annars får det vara! Lite svårt med godis också, alla öser billiga skitämne i för att få bättre priser. SOnen som är laktosintolerant och med de en känsligare mage mot ganska mycket tål absolut inte aspartam eller feni... vad det nu heter;-) an får kramp och diare. Inte undra på att myror dör, förvånar mig inte ett dugg!

Hanneles paradis sa...

Helga, alltid kul med besök.
Det naturliga är nog bäst i längden.

Simone, det enkla och naturliga är bäst i längden. Även dietisterna börjar tveka att man alltid ska välja light-produkter, bedrövligt att ge massa strunt till barn (som överaktiva av konstgjord mat).

Nina sa...

Aha... läser Fritt ur hjärtats kommentar... "aspartam eller feni... vad det nu heter". Jag är ju laktosintolerant... och min mage protesterar mot mycket. Tur att jag inte dricker "myrgiftsaften".

Bäst är honung, socker eller råsocker. Och dödar myror gör jag inte. Så saften får stå kvar i affären. Isch för att dricka nervgift!

Söt lite fasan du fick på besök!

johanna sa...

Fint besök med fasan! Han kanske kommer tillbaka i höst och spelar upp en dans för er! fast det är väl iofs tjädern som dansar..? vad gör fasanen?

Fun light smakar apa, och alla light produkter är en styggelse!
aspartam bryts ju varken ner i kroppen eller i naturen och det pratas om att det kan vara skadligt för vattenlevande orgnismer (och myror uppenbarligen), tro fan det.

synne sa...

Så skönt att se att det är flera som iante äter och dricker något med sötningsmedel i. Det gör heller inte vi. Har dessutom plockat bort, så gott det går, matvaror som innehåller smaksförstärkare E624-E625. Det är oxå en typ av nervigift. Har nu börjat gå ner i vikt och mår generelt mycket bättre.
Man kan fundera på vad vi gör med vår mat. Vad är det vi stoppar i oss?
Igår skulle vi äta benfri karrè.
Den togs fram ur frysen på lördagen och fick tina tills igår eftermiddag.
När vi öppnade vakumförpackningen så stank det av ruttna ägg från köttbiten! Kan säga att vi åt den inte. 1,8 kg kött åt skogen....
Man blir rädd!
Mycket bra det du skrivit idag Hannele.
Kramen på dig.
Synne.

jill sa...

Vilken bild på fasanen. Du måste varit riktigt närma. spännande och vackert.

Znogge sa...

I trädgården är myrorna välkomna och inomhus försökte vi med kanel. Visst blev det lite bättre men de försvann inte!

Spessartin sa...

Jag har provat FunLight och den är så vidrig så det borde förbjudas bara på grund av smaken! Jag gör ju min egna saft, och den smakar ju allra allra bäst och då vet man ju också vad som finns i den - inga konstigheter.
Fin fasan, han ser lite trött ut =)

frump sa...

JIsse vad söt den lille ynglingen är!
Blev helt bestört av att den finns nervgift i Fun-produkterna... dricker alltid den saften (om än med måtta)
Nä, det blir nog att se över saftintaget framöver...

Ha det gott, kram

Merja sa...

Vilka fjädrar!! Tittar man noga ser man ett fint mönster. Försöker undvika light produkter så gott det går.
Ha en bra dag!

Guldkant På Livet sa...

Usch då, han såg inte pigg ut den fasanynglingen.... jaså, man kan köpa kolalarver på konsum?!Inte på mina konsum i af... Jag har bara sett dem i Haribopåsar utblandat med en massa annat godis men kan hända det finns i vissa butiker, men inte så vanligt dock, därför köper jag jämt dem när jag är i Danmark och man kan köpa på lösvikt! Mera socker och fett till folket!! : ) Mari.

Hanneles paradis sa...

Nina, det finns fasaner här på landet, men inte alltid i vår trädgård. Sant att vanligt socker, honung och råsocker bäst.

Johanna, light-produkter sänker priset på produkter,aldrig hälsosamt. Alltid kul med fasaner, det smakar också gott ;)

Synne, jag tror på enkel naturlig mat, nu köper jag ekologiskt kött tillsammans med min dotter från Gröna Gårdar och det är så fint. Annars är kött lite som lotteri, kostar också en hel del, som du säger. Kram.

Jill, fasanen verkade helt orädd eller kanske rädd, sprang inte i väg utan vilade en stund.

Znogge, jag vet inget bra knep mot myror inomhus.

Spessartin, smaken är väl olika, men till barn ska man i alla fall undvika att ge massa konstiga produkter, som inte får dem att må bra. Fasanen blundade nog för blixten :)

Frump, vuxna får dricka vad de vill, men man ska undvika såna här produkter till barn.

Merja, det ger ju ingen bättre hälsa att välja light produkter, själv använder jag inte margarin eller lätt-yoghurter heller, försöker äta enkel mat utan tillsatser. Vacker fasan.

Mari, jag har sett kolalarver både som lösgodis och i påsar på Hisingen. Rätt, mera socker och fett till folket ;)

Anja sa...

Väldigt intressant Hannele. Det är ju hemskt att barn som vill "banta" dricker detta myrgift. Håller med dig om både när det gäller smöret och sötningsmedlen - alltså jag gör likadant (fast man får ta mindre av både det ena och det andra;)!)
Du är så himla duktig Hannele så att jag skickar en kram till duig!

mvh, Anja

me and alice sa...

Hej!
Ja fy för dessa light produkter... Det ve e sjutton vad de ställer till med inombords!
Hörde på radions P3 om det med funlight saften och myrorna..
Ha det så gott.
Underbar pippi som tog en lur där på trappen!
Kram Susanne

MARLENE sa...

Så rätt, så rätt.

Och så söt, så söt Den behöver inget sötningsmedel den heller

Hanneles paradis sa...

Anja, sant, äta naturliga ting och mindre, kram.

Susanne, mitt tillfälliga besök har gått, människan tål nu inte allt, fast fabrikörerna vill tro det, kram.

Marlene, fasanen klarar sej bättre utan sötningsmedel ;)

Annelie sa...

Det var verkligen inget dåligt besök =)
Jag ratar allt som har med light att göra, ska manha så kan man ha äkta, eller låta bli.
Ha en fin kväll.

Annika Christensen sa...

Håller med dig helt och hållet.
Light produkter låter jag bli.
Heska saker de hittar på nu förtiden. Riktigt smör och grädde det är gott det.
Annika

Hanneles paradis sa...

Annelie, enkelt och äkta ska det vara, hälsosammare och godare, ha en mysig kväll.

Annika, riktigt smör och grädde är godare och har ju fått revansch, inte så farligt längre.

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

"Nämen, hon har en likadan väska som Hannele" tänkte jag när jag läste Drömhem och trädgård i går. Men så tittade jag på ansiktet och såg att det VAR Du! :-) TV, tidningar, blogg, Du är ju en riktig storkändis numera! :-)

Hanneles paradis sa...

Pethra, och min son kan du se på tv i morgon vid Riksmötets högtidliga öppnande, kram.

www.jordochdjur.se sa...

Aspartam dricker jag aldrig. Det finns på min lista över ämnen som jag inte vill ha med hem från affären (tillsammans med glutamat, azofärger och delvis härdade fetter...varför ska de stoppa i så mycket skit i maten. Det kan man ju undra. Dricker fun light-tillverkarna själva sin saft tro?

/Monica

Hanneles paradis sa...

Monica, det där att tillverkarna själva bord äta av sina produkter, låter utmanande. Allt för att det ska vara billigt. Vi köper inte heller glutamat, härdade fetter har minskat, men man får ligga i och läsa i förpackningarna, fast vi inte ens är allergiker.

Inkivääri, Finland sa...

Mitä, voiko sillä tappaa myyriä? Tuo linkki ei aukene, en tiedä josko meillä on täällä vielä ongelmia - eilen oli jotain reititinkorjausta ja melkein koko päivänä ei meiltä päässyt millekään sivuille. Suloinen vieras teillä käynyt, tuo untuvikko fasaani:)

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Men vilken härlig..fågel..=) / kram åsa

Hanneles paradis sa...

Inkivääri, muurahaiset kuolevat tuolla mehulla, hermomyrkkyä. Tavallinen sokeri parempaa. Pelloilla silloin tällöin näkyy fasaani, nyt tuli kylään.

Åsa, fin fasan, här lämnat oss nu, bara skatorna kvar.

Lilla P sa...

Du, han såg lite sliten ut, den där Herr Fassan. Hård natt ser det ut som! ;0)

Hanneles paradis sa...

Lilla P, jag tror fasanen blundade för blixten :)

Anonym sa...

Jag har haft problem med myror i flera år, jag har provat allt på marknaden men mina myror måste vara odödliga.
Till slut tog jag till den slutgiltiga lösningen - internet!
På många sidor precis som den här såg jag att fun light outspädd skulle vara den ultimata lösningen.
Glad i hågen åkte jag direkt till ica-maxi och införskaffade 750ml fun light och en blom spruta.
Jag sprejade hela golvet hema, samt alla möbler och väggar, (0,5dl skulle ju enligt uppgift räcka), men jag tog det säkra för det osäkra och tömde hela flaskan.
För att vara helt säker skvättade jag även "pölar" här och där för att vara säker på att utrota dom.

MYRORNA ÄR NU FLER OCH MER VÄLMÅENDE ÄN NÅGONSIN OCH JAG HAR DOM DESSUTOM PÅ STÄLLEN DÄR JAG INTE HAR HAFT DOM TIDIGARE!!!

Testa för fan sådana här saker själv i verkligheten innan ni publicerar sådan här skit.

Det hade alltså INGEN effekt!

/Daniel