Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

26 augusti 2008

Övergiven thai-restaurang

Ingreid E har sett vackrare saker på Hisingen.Personalingången, huset har stått tomt, allt plockas bort.Jag besökte inte denna lunchrestaurang, men kör ofta förbi.Det är några månader mellan bilderna, nu finns inget kvar.Slutserverat i denna lokal, men ägaren flyttat i närheten.
Bra tajmat med korten, som Canis Lupus skulle säga.

19 kommentarer:

synne sa...

Undrar om de hade god mat där?
Hoppas att allt är bra med dig.
Kram mig.
Synne.

Hanneles paradis sa...

Synne, allt bra på Hisingen. De har gott rykte och den nya restaurangen är alldeles i närheten, kram.

Canis Lupus sa...

Grattis till ett bra scoop :)

Hanneles paradis sa...

Canis Lupus, snyggt, eller hur :)

Filifjonkan 1 sa...

Godförmiddag Hannele. Å vad det är tråkigt med tomma döda hus sen när de är jämnade med marken och bara stenar finns där kvar. Det är som man ser en stort träd vissna och dö, men det brukar åtminstone lämna en stubbe efter sig men det gör ju inte husen. Nåja de växer väl upp något annat där,,,ha en skön tisdag

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, visst kan det kännas vemodigt, även om man inte ha någon personlig relation till huset, vi människor är lite tröga, när det gäller förändring, ha en fin tisdag.

sus (lite arg) sa...

Förbannar mig själv just nu för att jag missade (läs; inte tänkte på ) att jag borde dokumenterat när en skola i Småstaden jämnades med marken nu under sommaren. På tomten ska det byggas seniorboende.

Eleverna trycks ihop i den andra närbelägna skolan som redan har problem med för få och för trånga lokaler. Men de ska få baracker till vintern till nya lokaler har ordnats...

Ingrid E sa...

Mycket vackrare bilder från Hisingen på min blogg idag!:-)

www.jordochdjur.se sa...

Det känns lite läskigt med övergivna hus - och väldigt drastiskt med rivna. Vad ska de bygga istället?

hälsningar

Monica

Anja sa...

Så sorgligt det är när man ser sådant, men samtidigt nödvänigt för att något nytt skall få plats.

mvh, Anja

Hanneles paradis sa...

Sus, visst vill man gärna dokumentera, för sedan finns det inte kvar och man glömmer ganska fort, ibland är förändringar till det bättre, inte alltid.

Ingrid E, hihi, på Hisingen finns mycket fint ;)

Monica, jag tror det blir bostäder, lite rädd att det nya blir så dyrt, så alla inte har råd.

Anja, visst känns det sorgligt, men som du säger, iblad kan det vara nödvändigt, alla gamla hus är inte fina och starka.

www.jordochdjur.se sa...

Ja, bostäder känns bra. Fast visst blir de väl ofta i dyraste laget för de som behöver dem bäst...å andra sidan kanske det lämnar billigare lägenheter lediga någon annanstans. Varje flytt är ju en oändlig räcka av bostadsbyten!

/Monica

Hannele sa...

Monica, nu är det ont om lägenheter, man kan ju bara hoppas att dominospelet med lägenheterna slutar bra och alla blir lyckliga.

Znogge sa...

Nej, den där byggnaden gjorde ingen glad och prydde ingen stadsbild för den delen heller! Tänk så många fula byggnader man tillåtit genom tiderna!
Kram!

Hanneles paradis sa...

Znogge, sant, ofta bygger man snabbt och billigt, ibland dyrt och fult, hoppas det blir bra här.

annette sa...

Kul att kunna dokumentera sådana saker i omgivningen, allra helst om det som i det här fallet inte betytt att ägaran blivit utan lokal och försörjning!


Kramen //annette

Hanneles paradis sa...

Annette, detta sitter nog i generna, för min far fotade också rivningskåkar, redan på 1960-talet ;)

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Du är så härlig!!!

Hanneles paradis sa...

Pethra, det gäller ju att hitta flest övergivna hus ;)