Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

29 augusti 2008

SJ kan bli bättre med cyklar

Funkar någorlunda om man bor i södra Sverige. Man kan också skicka sin cykel med Expressgods eller packa ner den i väska och ta med som bagage. Men bättre kan det allt bli, om SJ vill hålla miljövänlig profil.

15 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon Hannele. Så man kan ialla fall få med sig sin cykel på tåget ok alltid en början men de ordnar nog säkert till det med Vacker cykelbild Vika minnen sonen din fått och vilka vackra vyer han kan tänka tillbaka på, Man riktigt känner hur det fläktar från vattnet. Härlig bild Ha det så bra idag,

Ingrid E sa...

Vilken härlig bild! Mitt fadderbarn är med om mycket tack vare sitt idrottande. När gjorde han denna tur?
Den yngste såg jag igår på TV. Ett trevligt program.

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, visst är det bra, om det blir lättare att ta med cykel på alla SJ tåg, nu fungerar detmest på somrarna i södra Sverige, det är ju så bra alternativ. Sonen hade en härlig tur på Lofoten.

Ingrid E, eller hur, helt underbar bild, sonen hade det bra på Lofoten för nån vecka sedan. Synd att vi inte var i huvudstaden på Försvarsmusikens dag vid Slottsbacken och såg lillebrors fina konsert, men jag har fått det inspelat från tv, mycket bra.

synne sa...

Visst är det bra att man kan ta med sig cykeln på tåget.
Bilden du har idag är så mysig.
Har varit i Lofoten.
En kompis bor där.
Kram mig.
Synne.

Hanneles paradis sa...

Synne, jag har inte varit på Lofoten, men många har berättat att det är väldigt fint. Vi får hoppas att SJ gör det enklare att ta med cyklar på tåget, det är ju så bra sätt att semestra, på alla sätt.
Ha en bra fredag, kram.

Tyra in Vaxholm sa...

Hejsan Hannele, jag var i Göteborg i helgen och WOW va trevligt det var. Var på Orust på Öppna varv och sedan besökte jag även Trädgårdsföreningen och Rosarium för första gången, jättekul var det och vädret var ju strålande. Jag har sagt det innan och säjer det igen "Jag älskar GBG!"

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Bilderna från din trädgård i förra inlägget är helt ljuvliga!

sus sa...

Jag cyklar till och från tåget. Rätt miljövänligt det också.

Och i Sholm kan man för en liten peng (200 kr för hela säsongen)låna "alvedoncyklar".
Läs gäran mer här: http://www.stockholmcitybikes.se/sv/

Ha nu en bra fredag!

Hanneles paradis sa...

Tyra, i år har det varit otroligt mycket fin trädgård, man känner sej bortskämd med allt vackert, Rosanium är en riktig pärla. Visst är det härligt i Göteborg, varför tror du jag flyttade hit ;)

Karin, tack, jag trivs bra på mitt berg och det har blivit riktigt trivsamt på sprängstenarna under åren.

Sus, det låter ypperligt bra, maken cyklar hela året, använder vinterdäck, när det blir halt. Hyrcyklar är bra alternativ, om man inte har alltför långt.

Charlotte sa...

Titta gärna in hos mig och tävla om gratis biobiljetter för två + snacks! Trevlig helg!

Filifjonkan 1 sa...

Jaha ja å önskar jag kunde cyklat med där bakefter på bilden ser så härligt ut en stor längtan är i mitt bröst efter just sådant nu...men ja det har ju varit så för om åren anske inte precis på cykel men med husvagn och bil-men längtar ändå efter friskheten som är däruppe.Godnatt med dig sen då.

Klimakteriehäxan sa...

Tänk om det såg ut så där när man skulle cykla... i stället för jordens cyklistkö på varteviga rödljus... och livet riskerat i varje gathörn... ska man flytta till Lofoten, tro?

Hanneles paradis sa...

Charlotte, gratis bio tackar jag inte nej till :)

Filifjonkan, det finns ju olika sätt att ta sej ut i naturen, inte nödvändigt att cykla omkring, sitta på strandkanten och ha picknick är också fint.

Klimakteriehäxan, avstånden kanske blir annorlunda, när det är så glest med cyklarna. Själv försöker jag köra försiktig och inte meja ner cyklister, men de är livsfarliga, när jag är ute och går...

Filifjonkan 1 sa...

Jodå visst är det skönt vid en strand med men nu menar jag just den där känsla man känner i en sådan här bild har varit i den men parkerat med husvagn ett par dagar och bara suttit där och tittat på allt det vackra runt ikring Det är så speciellt på något vis just friskheten i luften ljuden som blir myggen och knotten som surrar lite skvalp av vatten mot stenar och den stor ödsligheten,,man blir så liten som en flugprick bara kan inte förklara bättre än så..och fjällvråken som cirklar ovanför en med sitt ödsliga skri...det glömmer man aldrig...man får passa sig om man är i hans revir då kan den störtdyka mot en så man blir skraj.Ja jag längtar ...

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, vackert beskrivet, det är väl därför man går ut i nturen, längtar. Sonen hade satt upp tält nära vatten, med berg som utsikt, så otroligt mäktigt, ett med naturen, nästan att man inte vill sova.. bara titta.