Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

31 augusti 2008

Hinsholmskilen

Den höga ormbunken ser trolsk ut.Vackert kattdjur, både konst och humor (KLICKA på bilden).Det är så otroligt vackert med ljungen på sensommaren.Vacker utsikt från Skärvallsberget över Göteborgs skärgård.Här bland den vackra björnmossan borde man hitta svamp.Helt plötsligt blev det stopp, en hög vägg framför oss.På andra sidan är det Hinsholmskilens småbåtshamn.Fika finns på helgerna på Hinsholmes Båtklubb.Båtparkering ser så mycket trevligare ut än bilparkering.

20 kommentarer:

sus sa...

Först när jag såg "kattdjuret" tänkte jag bli lite förgrymmad. Trodde först det var klotter, men det här vara mycket bättre!
och båtP är bättre än bilP.

Hanneles paradis sa...

Sus, klotter är tråkigt, men denna katt i skogen är något helt annat, verkligen fantasi. Konstigt att det aldrig ge samma ro med bilparkering som en båthamn :)

Ingrid E sa...

Fin promenad. Ni har mycket bättre väder i väst än vad vi har här i öst. Vackra färger.

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, vi går i sommarkläder utan tröja och njuter, det var väldigt trevlig kvällspromenad, naturen är otroligt vacker nu, och avslutning i båthamnen med kvällssol.

Filifjonkan 1 sa...

Hej Hannele. Nu så har jag tittat på programmet pukor och trumpeter gissar att din son var i bild men det var många där men så himla fint det var underbart program och så de spelade,,,och gosskören som var med också. Den där trumfanfaren var ju med häftig och de ridande och skrivmaskinerna det är ju en klassiker. Stolt skall du vara över din son. Din promenad här med är ju underbar.Ljungen blommar för fullt här med . Mitt i ljungen föra året hittade vi en helt vit ljungplanta en albino såg så lustigt ut,Har en bild på det men det syns inget vidare där.

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, albino ljung låter spännande. Visst syntes sonen bra, fast det var ju många med likadana kläder, jag borde ha varit på plats själv, visst är det pampigt med Tchaikovskys 1812, inte varje dag man hör den ute med riktiga kanoner och kyrkklockor. Skrivmaskinslåten á la Leroy Anderson är också helt underbar.

Nina sa...

Jo, förstår du Hannele...

man använder både Frontpage och html... så blir det bäst. Frontpage kan inte allt och gör ibland lite dumma och onödiga saker. Sånt får jag lära mig av min eminente lärare på skolan.

Hannele sa...

Nina, FrontPage är bra, för då behöver man inte börja alldeles från grunden, jag har inte upptäckt nåt onödigt.

annette sa...

Du verkar kunna vartenda hörn i Din stad, och tur är ju det för då får ju vi se så mycket vackert från Din del av Svedala!

Kramen //annette

Hanneles paradis sa...

Annette, en gång trodde jag att jag kunde nåt om Göteborg, men jag lär ju mej nytt varje dag ;)
Kram.

Canis Lupus sa...

Se där ja... En riktigt överraskningsvandring för dig på din egna ö :)

Filifjonkan 1 sa...

Ja det är verkligen ett pampigt stycke just med klockorna och kanonen, Ja det var stiligt verkligen men Lasse Berghagen verkade då inte form??Undrar vad det var fick för mig att han inte var nykter,,,

Hanneles paradis sa...

Canis Lupus, inte på min ö, men lite snopen blev jag, när jag blev stoppad av en hög vägg, kände mej som en myra, som gått vilse :)

Filifjonkan, Tchaikovskys 1812 är pampigt. Sånt kan väl hända känisarna, jag fick blåsa för polisen, när jag var hos tandläkaren, tänkte att kanske jag fått nån sprit i tänderna :)

londonhem sa...

vilken harlig promenad och sicken usikt........mitt alskade goteborg, langtar hem
kram
anna

Hanneles paradis sa...

Anna, det finns mycket fint i Göteborg hela året.

synne sa...

Tack för den fina turen ut i skärgården.
visst är det fint i skogen på hösten med alla färger.
Ja, man skulle ta båt till stan för att handla....
Ha nu en bra dag.
Synne.

Hanneles paradis sa...

Synne, att ta båten och handla låter jättemysigt, i alla fall denna soliga dag, ha det så bra.

jill sa...

En sådan katt hade jag gärna träffat på under en skogspromenad.

Hanneles paradis sa...

Jill, verkligen konstnärligt.

Sofia sa...

Hej! Var så länge sedan jag gick promenaden förbi katten... Var ute och letadew efter den idag, men hittade den inte! Hur kommer jag dit? Några små ledtrådar...? :)