Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.
29 maj 2008
Scottish Haggis is delicious
Vi försökte testa det mesta av skotsk lokal mat.Haggis är klart underskattat, smakade riktigt gott. (Jag hade inte ens hört talas om haggis, förrän jag läste att DMH vägrar att äta det.)Det vattnas i munnen, när jag tänker på allt gott vi åt.Eftersom restaurangerna låg vid havet bredvid fiskebåtarna, åt vi mycket lokal fisk, pilgrimsmusslor, skaldjur, musslor och annat.Fish ´n Chips är alltid gott och färskt.Local Game Terrine, vilt, hjort, hare, mycket gott, vi åt även lamm och hjortstek, allting smakar bra, inte bara fisken.En kväll körde Tim oss till Appelcross Inn, bästa restaurang i Skottland och nämns i Michelin Guide. De lokala efterrätterna är ett eget kapitel.Matsedeln på Appelcross Inn var skriven på stor griffeltavla, bra att alltid fråga, vad personalen rekommenderar. Man kunde äta på stranden.Det är så gott att bara mumsa i sej av alla havets frukter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
30 kommentarer:
Thank you, but no thank you! Ingen haggis för mig... *brrrr*.
Blev bjuden på det i samband med en "bjudresa" fr en whiskytillverkare. Det var inget för mig o spec inte när det finns så mycket annat gott som du visar på bl a bilden nedanför haggisen ;).
Kram
Dubbelörnen, smakade du inte alls på haggis?
Har hört att man ska dricka whiskey till haggisen?
Strumpstickan, det vet jag inte, vi drack mörkt öl, whisky blev det före eller efter maten..
Det fanns vegetarisk haggis också.
Men så mycket smarrigt ni åt på resan.
Jag smakade lite, pyttelite på haggis när vi var i Skottland. Äter inte kött, bara fisk och sånt men är man i Skottland så bara måste man ju ta reda på om det är så vämjeligt som många säger. Det var det inte tyckte jag utan riktigt gott! Det tyckte min gullegubbe också och mumsade i sig hela portionen. Fish&ships är också mumsigt!
Helga, skotsk mat är ju jättegott.
Matte, de hade även vegetarisk haggis, fast det låter lite konstigt i mina öron, maten var väldigt gott och fin fisk var det gott om.
Fasten mitt första yrke var kock så har jag ingen aning om vad haggis är.
Som du sagt mycket ska man lära sig innan livet är slut. Så länge man lär sig känner man att man lever.
Kram!
Smeden Bengt, det finns ju alltid lokala specialiteter, som man inte vet vad de innehåller, vad finns det i en svensk korvkaka?
Det viktigaste med haggis är, att den är kokt i fårtarm, innehåller gryn och inälvor, typ lever. Visst är det kul att lära sej nya saker och testa nytt.
Hyvän näköisiä ruokia ja mikä ihana paikka ravintolalle!
Heluna, eikö olekin, mahtavaa,
kyllä ollaan nautittu koko rahan edestä ;)
Det mesta ser gott ut, men skulle inte kunna tänka mig att äta musslor. Haggis...så gräsligt!
åhhhh hvor ser der godt ud med de fisk.....
Haggis hade jag aldrig hört talas om... och inte det minsta sugen på att prova blev jag heller.
Men annars ser det ut som en väldig massa god mat!
Haggis är j ä t t e g o t t. Om man önskar kan man hälla lite maltwhisky över haggisen innan man äter. Vi har för tillfället tre haggis i frysen och hamstrar alltid när vi är i Skottland hos Linn. Du har väl hört historien om det lilla haggisdjuret?
Birgitta, har du smakat på haggis?
Färska musslor är väldigt goda.
Marianne, det var väldigt mycket gott vi fick äta.
Mossfolk, med haggis är det så att det är en maträtt man ska smaka på, innan man dör :)
Malou, vi såg en sagobok om haggsidjuret, men köpte den inte. Vi testade inget konstigt, utan åt haggis precis som den serverades, gott.
Lyckliga dig som varit till Skottland!! Dit ska jag med..nångång har jag tänkt mig:)
Fina bilder och härligt goda maträtter du bjuder på.
Författaren Dunér känner jag inte till.Har du någon bra bok att rekommendera?
Ha det gott!
Merja, Katarina Dunér har skrivit om Torpet, drömmen. Första gången för oss i Skottland och alla våra förväntningar och önskningar blev uppfyllda.
Har varit 2 gånger i detta fantastiska land men har inte smakat på Haggis. Maken hade gjort detta och avrådde!?
Det var kanske dumt att lyda honom.Får bli nästa gång!
Fina djurbilder nedan!
Rajson, män ska man inte lyssna på :)
Skottland, nu blir jag allt lite avis. När jag äter ute väljer jag nio av tio gånger fisk o skaldjur så jag skulle nog gillat ett o annat. Haggisen skippar jag nog *fegis*.
Hoppas vi syns på lördag? Botaniska klockan 11 med picnic o gott humör. Vädret har jag redan beställt det bästa!
Maloppa, nja, jag har inga bestämda åsikter, läser menun och frågar personalen, vad de tycker är gott. Många fina trädgårdar vi såg i Skottland, syns.
Okeeeej: även jag skulle kanske kunna prova på lite haggis...med öl samt whiskey därtill!
Det Mörka Hotet, hihi, det var modigt :)
Jag säger till barnen, att smaka bör man, lite.
Thanks for all the lovely pics of scottish food and that excellent restaurant. I'm going to Scotland soon too but I won't eat haggis. ;-)
Yolanda Elizabet, haggis is not so bad :)
Haggis har någon oaptitlig ingrediens har jag för mig! Något med inälvor. Isch!
Det andra ser läckert ut med havsmat.
Inga M, äter du inte leverpastej ;)
Milda makter sådan kalasmat. Ser så härligt ut förstår inte att ni åkte hem?? :))
Filifjonkan, kanske åkte hem och tjäna mer pengar :)
Skicka en kommentar