Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

23 april 2008

Världsbokdagen

Var med i pocketbyte eller låt böckerna resa runt.Några av mina böcker om ekologisk odling. Jag är rädd om de vilda växterna och djuren, har aldrig använt gifter eller konstgjord gödsling i mitt paradis.

13 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon Hannele. Jaha jo ekologisk odling har man lit o men du har många ser jag och visst vilda blommor och djur är okey men inte rådjuren morr,,,de tror ju man dukat lunch åt dem i rabatterna och det är ju det man gör, Sen inte dessa äckliga snigla de bruna långa korvarna fy de tycker jag inte skall ha nåt ekologiskt de kan gärna få äta något riktigt giftigt till lunch säger elaka Filifonkan Å de har jag haft nu på femte året. De sätter i sig allt de gör öken av en rabatt om man inte plockar dem ryser...jaja annars så men din trädgård är så fin. Ha nu en skön dag.

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, rådjur har vi också och de äter de dyra tulpanerna och man blir ju ledssen, de är för många av dem. Men småfåglar och fjärilar är det mysigt att ha i trädgården och lite vilda ängsblommor, ha en solig dag.

matte sa...

Godmorgon!
nej det där med gifter och konstgödning är inte min cup of tea heller. Det används alldeles för mycket sådant, man tycker folk borde ha blivit klokare..
ha en riktigt bra dag!
:)
matte

Hanneles paradis sa...

Matte, konstgödsel bara utarmar jorden, den lata trädgårdsmästaren kan låta naturen sköta om mycket. Det är ju tokigt att använda gifter i sin egen lilla trädgård, eller hur. Ha en fin dag.

sus sa...

Brukar gå lös med såpavatten när bladlössen invaderar min schersmin. Såpa är åtminstone nedbrytbart sägs det så det använder jag med gott samvete.

Doften av nystädad buske fås på köpet!

Ingrid E sa...

Kör också ekologiskt. Har ju en gammal rabatt att vårda. Verkar vara mycket nyttiga böcker, dessutom smala. Kanske inte så många bilder? En äng med blommor vill jag ha!

Hanneles paradis sa...

Sus, det finns ju mycket bra alternativ till gifter, själv har vi haft väldigt lite skadedjur, man kan också gå ut på kvällarna och klämma lössen på rosenknopparna för hand.

Ingrid E, böckerna är bra och inspirerande, gifter är helt onödigt i en liten trädgård. Skapa en äng från början är inte alltid så lätt, kräver mager jord, men man kan vara rädd om det vilda, som poppar upp av sej självt.

Lilla P sa...

Har du något tips på en bra bok som du kan rekommendera ang ek.odling?
Försöker också vara rädd om vår dyrbara planet...

Hanneles paradis sa...

Lilla P, jag gillar böcker som berättar om naturlig trädgård med lite vilda inslag, Den naturliga trädgården av flera engelska författare är bra. Jag föreslår att du går till biblioteket, finns en del bra på antikvariat också.

Filifjonkan 1 sa...

Men nu börjar Filifjonkan bli smått orolig du är väl inte sjuk vännen? Ovanligt att du inte lagt ut något inlägg för idag??? Men kanske räcker inte din tid bara är det så så ha det bra ...kramis

Smeden Bengt sa...

Detär allt stor skillnad på din och min bokhylla.
Min är mest vetenskap och politik.
En och annan om växter och sånt.
Nu är det i alla fall vår och bara i dag har det slagit ut mycket grönt!
Kram på dig i vårens tid!

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan behöver inte vara orolig, mycket som händer på våren, många fjärilar att räkna och idag har jag lyssnat på tomtar.

Smeden Bengt, jag har städat i min bokhylla och slängt de flesta politiska böckerna :)

Att ha det gott sa...

ÅHH jag längtar efter en plätt att odla på