Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

21 april 2008

Övergiven mataffär

Nu ska hela rasket rivas, handlat här ibland. Min far filmade och fotade gamla rivningskåkar redan på 1960-talet. Är det ärftligt? Jag missade slutrean, kanske Canis Lupus också missade?Nu finns det inget kvar (tillägg 080820).

18 kommentarer:

Ingrid E sa...

Förstår inte finessen med att fotografera det fula. Möjligen för att kunna jämföra med det nybyggda sedan. Det finns så mycket vackert som jag hellre fotograferar speciellt i dessa underbara dagar. Som tur är rivs skräp snabbt bort här för ingen har råd att låta den dyrbara marken bara stå.

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, fult och fult, det är en smaksak ;)
En tidsepok som försvinner och det fula ser man egentligen inte, förrän man har fotat. Man kan gå förbi dagligen utan att egentligen se. Tyvärr försinner även det billiga, hyrorna åker upp, både för de som ska bo i det nybyggda och för affärerna.

jill sa...

Jag tycker byggnanden i sig är jättefin, bara lite småskavanker. Lite färg och huset hade blomstrat igen.

Hanneles paradis sa...

Jill, ofta kan man piffa upp med färg, men nu tror jag inte färg räcker längre. Det ska väl bli nya dyra bostäder här, tror inte våra barn har råd att flytta dit.

Ingrid E sa...

Ungdomar har inte råd med nybygggda lägenheter. Förhoppningsvis flyttar de in som har råd och lämnar över de lite äldre, billigare lägenheterna till ungdomarna. Då fungerar marknaden.

Hannele sa...

Ingrid E, även studentlägenheterna är dyra. Äldre bor ofta i stora gamla lägenheter ensamma, ungdomarna vill ha lite mindre, men i slutändan går det förhoppningsvis jämnt ut.

matte sa...

Grattis Abbas nu öppnar Dressman! nej det är väl för mycket att hoppas på.
:)
matte

Hannele skrattar sa...

Matte, vårsnyggingarna anländer :)

Filifjonkan 1 sa...

Tråkigt när en spännande affär stängs igen och bara försvinner. Minnen och lukter kommer man ihåg från dem. Vi hade en fiskaffär där vattnet liksom rann på fönstret du vet och kakelgolv och is å vad jag minns hur det luktade böckling där och räkor och fisk ialla former men den lades ner med.,Har inget foto på den sorgligt nog.

Rita sa...

Kiirettä on ollut tänään, mutta noita valkovuokkoja oli pakko tulla katsomaan uudestaan. Ne ovat ihania :)

Smeden Bengt sa...

Vilka härliga dagar vi fått. Nu är dethärligt att ha ett paradis och dem som inte har det kan ju gå ut och njuta av det allmänna paradisen.Ha det vårligt och skönt! Kram!

Hanneles paradis sa...

Rita, se on kyllä mahtavaa, kun maa melkein valkoisena, sitä vain ihailee.

Smeden Bengt, verkligen, man blir ju så glad av solen och fågelsången och orkar mer och har bara lust att sjunga och dansa, ha det gôtt.

Mamma Millan sa...

ÅÅ underbar bild nedan på vitsipporna ,,,,mysig fika stund ..ser såå härligt ut ju!!!

Ha det så fint i vår solen!!
hoppas ni får en härlig vecka!!
kramar Millan

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, visst är det så, ofta försvinner just de affärer, som man gillar mest, utveckling kallas det kanske. Nu började jag längta efter böckling..

Millan, visst är det underbart nu, vitsippor får hjärtat att klappa lite extra, önskar dej också en riktigt solig vecka, kram.

Canis Lupus sa...

Åhhh va fint!!! :)
Kolla in övergivna gästgiveriet hos mig!

Hanneles paradis sa...

Canis Lupus, haha, "fint" säger ganska få :)

Jesper sa...

Ja det är tragiskt. Så vackra byggnader som ska förstöras och vad får vi istället? Antagligen det vanliga nyfunkistramset med skyhöga hyror.
Det finns hus på "gazaremsan" som är värda att bevaras. De kan som sagt blomstra igen med lite renovering.

Hanneles paradis sa...

Jesper, "gazaremsan" är jag osäker på, var det är? Visst är det tråkigt, om inte vanliga människor har råd att bo i det nya, nu har vi haft tillgång till många bra billiga affärer, man vill ju inte bara ha lyx.