Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

24 februari 2008

Vasaloppet 2008

Grattis sonen, 90 km på skidor i Öppet spår på knappt 7,5 timmar.
Inte så länge sedan han åkte långfärdsskidor för första gången. Blött idag.
Nu är vår 21-årige son klar med en Svensk Klassiker.

Gamlestaden
På sommaren kan man nog inte hitta trapporna bakom träden.De tuffaste trappor som korta jag har gått i.En backig och fin promenad, till Kortedala, om man vill.Man hör inte trafiken i den gamla skogen.Det finns flera utsiktsplatser.Någon har grillat här, på sommaren skymmer löven.Ingen dålig utsiktsplats, inget för höjdrädda.Vattnet är fortvarande högt i Göta Älv.Jag har arbetat i den här skolan.Ett kärleksträd men många hjärtan.Kvibergs kyrkogård har tre kapeller, man kan promenera där.

15 kommentarer:

Ingrid E sa...

Häftig gammal skog med fin utsikt. Du får återvända och ta bild på lågvatten också!

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, tänk att jag inte varit här heller tidigare, fast jag jobbat alldeles i närheten.

Anonym sa...

Alltid fint med en promenix!
Och oj vad mycket vatten ni fått där på "framsidan"
Allt gott!
/Sus

Solvarm sa...

Hej Hannele!

Tack, kul att du visar, för mej okända promenadstråk, i Göteborg. Irene

Hanneles paradis sa...

Sus, så här mycket har jag inte sett förut, men som tur är, försvinner det ganska fort. Promenader kan man ta hela året.

Irene, du får passa på, om du kommer till Göteborg.

Marlene sa...

Där, just där uppe på toppen hamnde jag en gång efter att ha gått vilse, när jag plockade svamp med utgångspunkt från hjällbo. Trött ledsen och våt (hade trampat ner mej i ett hål) och dessutom gravid... var jag ändå glad att plötsligt inse att jag var i gammlestan. Nu var det bara att knalla hemmåt. Trött och nästan gråtfärdig för det gick inga bussar på den lled jag tog mej ner till.

Hannele sa...

Marlene, det lät inget vidare, vi har också gått lite för långt ibland på våra promenader, sällan vi har med oss fika heller.

Ingrid E sa...

Grattis till sonens fina lopp. Nu en svensk klassiker!
Du har väl själv varit inne på deras sida och sett hans resultat?

annebelle sa...

Wow, grattis sonen! Den där utkiksplatsen är inget för mig, jag får svindel på en köksstol. ;-)

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, kanske har jag missat någon hemsida, jag är väldigt lättad att sonen klarade detta, det var blött och tungt.

Annebelle, känns verkligen skönt att sonen kom i mål, han har inte åkt skidor så mycket. Jag är också höjdrädd, gick inte till kanten, det blåste också..

Anonym sa...

Ett STORT GRATTIS till sonen som genomfört en Svensk Klassiker. Hipp hipp HURRA!!!

Hannele sa...

Akson, jag är mallig, glad och lättad :)

Kristina Eriksson sa...

Å vilka fina miljöer du hittar! Jag har cyklat från Kortedala genom den kyrkogården tidiga mornar (heter det så?)och där är så vackert! Vilken skola är det som du jobbat på?

Frida sa...

Kände igen mig direkt när jag såg trappan, tänkte det är ju precis vid den där kyrkogården. Har varit där mycket sedan jag var liten. Min pappas moster bor alldeles i närheten, Så när vi åker till Götet så är det där vi bott, men nu börjar mostern bli lite gammal så vi får se var vi nu ska ta vägen (det finns ju några hotell att välja på i Göteborg). Men tack för jag fick minnas!

Hanneles paradis sa...

Kristina, skolan hette Östra Vux då när jag jobbade där, minns inte det gamla namnet nu. Visst är det kul att hitta platser, som man bara snuddat tidigare.

Frida, det finns ju vandrarhem, kul att höra om dina minnen, bardomsplatserna är ofta extra kära.