Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

4 januari 2008

Smått blir stort

Varje månad skänks ca 300 000 kr i Ica och 400 000 kr på Coop
via biståndsknapparna på pantmaskinerna till Röda Korset,
Världsnaturfonden och Childhood Foundation.

14 kommentarer:

Shabby in Town sa...

Det er en rigtig god ide. Man er lige begyndt på det samme ved enkelte steder her i Danmark

Hannele sa...

Marianne, ofta är det småpengar för var och en, men när man lägger ihop allting, blir det en stor peng. Man kan välja, ge bort pengarna ibland.

Nostalgi och romantik sa...

Det visste jag inte! Så bra!
Vilka vackra bilder du tagit i föregående inlägg! Namnen på gatorna var verkligen härliga!
God fortsättning p ådet nya året!
Kram
Marie

Hannele sa...

Marie, nej, det visste inte jag heller, läste i morgontidningen, tänk att många små summor lätt blir så mycket. Ska man ändra adress, skulle nog Paradisvägen sitta fint :)

Filifjonkan 1 sa...

Hej på dig har nu släpat mig hem med alla inköpen ,Du hade behövts varit med..sannerligen Det var utförsäljning på allt möjligt,,,suckar blev förstås lite onödigheter inköpt, Disktrasor med tomtar på fnissar till nästa år har lagt ner dem i min jullåda så jag inte använder dem, ,,,Ja det blir pengar på glasen och flaskorna många bäckar små..det är en bra idé och så enkelt med.

Tussegumman sa...

Det visste jag inte att det gav såpass mycket pengar det var ju otroligt bra. Verkligt bra ide/Ha det gott/Kram Tussegumman

mossfolk sa...

Oj, det hade jag ingen aning om. Men himla smart faktiskt. Jag tycker mest annars att det är jobbigt att dra ut det där kvittot och komma ihåg att lösa inte det...

Hannele sa...

Filifjonkan, visst är det bra idé, någon får glädje av pengarna och vi skräper inte ner. Jag vill också ha disktrasa med tomtar på :)

Tussegumman, jag blev glad när jag läste det, det är en ansenlig summa och nu vill afärerna öka det.

Mossfolk, visst är det toppen, att pangarna kommer till nytta, för den lilla kvittot kan vara svårt att komma ihåg.

Pethra sa...

Hej där!

Jag behöver Hisingen-tips! I vilka loppmarknader och antikaffärer kan man hitta gamla bokmärken? Jag har börjat samla och tänkte kolla läget på Loppis mm. :-)

Hoppas allt är väl med Dig! Själv är jag inte så aktiv med bloggandet just nu. Det kommeer väl tillbaka vad det lider. Gott Nytt år och kram på Dig! //Pethra

Hannele sa...

Pethra, i Haga finns det en barnaffär, nära Skansen torget, Gröna Tanten tror jag heter, dom har fina bokmärken ganska billigt. På loppis ser jag inte bokmärken så ofta.

Filifjonkan 1 sa...

http://www.tradera.com/1_st_disktrasa_med_tomtar_God_Jul_Ny_Ca_17_x_20_cm_-auktion-55170295


här Hannele har du en bara att slå till

Hannele sa...

Filifjonkan, haha, tackar :)

e sa...

Vilken bra grej! Alla sätt att enkelt skänka pengar för oss lata och stressade är välkomna.

Hannele sa...

e, precis,man behöver inte göra så mycket och inte avstå mycket heller, ändå märks det.