Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

2 januari 2008

Jaha-upplevelser

Nej, det har jag inte ofta, jag är inte den uttråkade personligheten. Tvärtom, ofta lite uppskruvad, kanske jobbigt för omgivningen, för jag blir så ivrig och intresserad av allting, tycker även det gamla är kul. Jag kan promenera på samma väg varje dag och hitta nytt ljus och något spännade, tröttnar inte så fort. Efter ett kvarts sekel har jag inte ens tröttnat på samme man bredvid mej, tycker det är lika spännande varje gång. Jag oroar mej sällan, är ganska cool och litar på att saker ska ordna sej. Nästan lite manisk, utom att jag inte har ner-perioder, tycker helt enkelt att livet är väldigt mysigt.

24 kommentarer:

Marika på Odlingspyssel sa...

Tänk vad tråkigt det måste vara att aldrig vara nöjd och hela tiden leta efter nya saker. jag har arbetskollegor som inte ens klarar av att baka lussekatter eftersom de blir så utråkade av att göra samma form hela tiden, eller äta samma mat två dagar i rad :)

Hannele sa...

Marika, haha, såna problem har inte jag :)
Men jag har vänner som flyttar och tror hela tiden att det skulle vara bättre någon annastans.

Eleonor (Elle) sa...

Gräset är aldrig grönare på andra sidan... det har jag faktiskt också upptäckt ... Har down perioder i mitt liv då o då ... men jag är som Du kan gå samma väg dag efter dag o alltid upptäcka ngt nytt , det är helt underbart !!! Kram till DEJ!

Inkivääri sa...

Mukavaa vuoden jatkoa sinulle Hannele:) Minen viitsi itseäni kiusata lupauksilla kun olen tytyväinen elooni näinkin...

Hannele sa...

Eleonor, precis, gräset är inte grönare borta, visst hade jag en del depparperioder, men sen kom det en tid att jag helt enkelt inte hade TID och inte kraft att fundera så mycket, det gällde klara av det praktiska för varje dag och varje stund. Nu när livet är lite enklare, njuter jag verkligen av varje stund. Kram.

Inkivääri, eikö olekin ihan kivaa vain nauttia hetkestä ja olla ihan tyytyväinen oloonsa ja nauttia pikku asioistakin :)

Filifjonkan 1 sa...

Hej igen Hannele,
Ja det där äger nog sin riktighet,,,du är livsbejakande med helt öppna sinnen för allt,det är därför vi är så många som läser din blogg för den är positiv,, vi har så mycket negativa bloggar så ibland blir man lite trött! Roligt och lustigt med ett stänk av allvar då trivs man väldigt bra som här. Ha en bra dag du bland dina blåklockor,,, :)

Hannele sa...

Filifjonkan, tack för de snälla orden. Livet är fullt av allvar och jag tar livet på fullaste allvar, därför vill jag gärna se och hitta de positiva sakerna, för då får man mer kraft för det ledsamma, som också hör livet till.

Lantliga drömmar sa...

Önskar dig en riktigt god fortsättning på det nya året!

Hannele sa...

Lantliga drömmar, god fortsättning, kram!

EVA AGNES sa...

Tack för besöket och ett Mycket Gott Nytt 2008 önskar jag dig också.
Kram
Eva Agnes

malou sa...

Jaha? upplevelser har jag inte, Haha-upplevelser har jag väldigt många i jobbet och Aha!-upplevelser har jag ibland. Som idag. Hannele, du-som-vet-nästan-allt-om-blommor, Vad gör man med amaryllisarna? Skall dom vissna ner, kan man kapa bladen, kan dom stå i tvättstugan och vänta till nästa höst, kan man sätta ut dom i rabatten till sommaren, eller skall man bara ge upp och skicka dom till dig? Ett riktigt gott nytt år önskar jag dig (så bra det nu kan bli på Hisingen ;-p ) Kram!

Hannele sa...

Eva Agnes, tack det samma, kram.

Malou, amaryllisarna är inte helt lätta, jag klipper alrig ner några blad, de gör dom i affären för fraktens skull. Vattna och sköt om som en krukväxt. Någon gång ska amaryllis leva helt utan vatten, för då bildas knoppen, de kan vara ute på sommaren, men ska vila ett par månader efter det. Naturligt blommar amaryllis i februari, men nu har de varit hårt drivna för att ge flera knoppar. Kram.

curlingmormor sa...

Härligt att läsa, här sitter en till som är nöjd med tillvaron, bortsett då från en kropp som jäklas, men guben min har jag nu haft i snart 43 år och har ännu inte tröttnat!!!!! Visst är det härligt, när man hela tiden upptäcker nya saker som gör en glad!!!!!!!
Kramizzzzzzz

Vintermys sa...

Tack detsamma!
En eppilator är maskin typ som en rakapparat, fast istället för att ta av stråna har maskinen en mängd små saker som nästan är som pincetter så det istället rycker ut hårstråna så de är borta lite längre och gör att stråna blir färre och mjukare efter tiden.
Låter som ett tortyrredskap kan tros, men det gör faktiskt inte alls så ont och är jätteeffektivt!

Hannele sa...

Curlingmormor, låter härligt, vi fortsätter att upptäcka nya bra saker även detta år :)

Vintermys, låter lite hemskt i mina öron, men egentligen behöver jag inte någon maskin :)

Monica sa...

Låter härligt hannele att du alltid är nyfiken.. att du är en pigg och vaken kvinna det vet jag för vi har ju träffats.. "ler".. Jag ser nästan alltid allt från en positiv sida.. och har många bra förklaringar till varför den eller den sa si eller så.. har så svårt att tro att någon gör saker av ren illvilja utan mer av tanklöshet.. eller okunnskap.. Ha det gott.. Monica

Hannele sa...

Monica, jag ser också på människor positivt, det är ingen idé att misstänka och vara negativ, ibland är jag nästan naiv - men det har ju inte gjort någon skada :)

Gerda-Thyra sa...

haha... du är rolig, du...
Om du är manisk, så är jag nog både och... Jag kan vara så himla intensiv, positiv och sprudlande..... men... jag kan också vara sur, negativ och skittrist! Det är OK... det är mellantinget...den GRÅ SÖRJAN som jag helst hoppar över.. det klarar jag inte, varken hos mig själv eller andra!
Hoppas vi båda får en SPRUDLANDE och inspirerande dag idag!

Hannele sa...

Gerda-Thyra, mina gråa och sura perioder har blivit färre med åren, har pyttelite mer tålamod och överseende, jag vill ju inte bli en gammal sur käring :) Ha en fin dag själv!

Hemmarikets Charlotte sa...

Jag tror att alla också har behov av att vara gamla, sura och tvära i bland. För mig är de olika svängningarna faktiskt positiva. Att ständigt vara på topp och snäll och rar tror jag är en omöjlighet för alla människor. Däremot är det en annan sak att försöka se det positiva i allt. Försöka är en sak men sedan att göra är en annan för mig. Kram

Mumin-mamman sa...

Låter härligt att du inte tröttnat på gubben din. Ibland önskar jag att alla människor skulle få känna samma lust till sin partner.

Har sett gamla par som inte kan prata med varandra och några har varit så besvikna för de har inte kunnat slita sig loss. Bittra människor är det värsta som finns.

Själv så letar jag efter min finne på nätterna och är sängen tom tror jag att jag drömmer en mardröm.

Hannele sa...

Charlotte, tja, men hela världen behöver kanske inte veta att jag tillfälligtvis känner mej sur? Vissa tror det är fritt fram att sura på jobbet, i affären - man dör inte, om man nån gång ler i stället. Jag har kännt människor med tufft liv, värk och annat, men de skrattar och är glada ändå, medans andra nästan letar efter saker att klaga på.

Mumin-mamman, jag är väldigt tacksam att vi fortfarande känner så mycket för varandra efter så många år. Nej, bitter ska man inte vara - och inte belasta någon annan för det, utan ta ett ansvar, hur man själv mår. Jag tycker det är ok att vara borta några dagar från varandra, men lika roligt att ha hela dagarna tillsammans.

Bloggblad sa...

Det är härligt med förnöjsamhet!

Jag tröttnar inte heller på min promenadväg - alltid är nåt nytt. Ska jag se korparna idag? Rådjur? Motvind? Snö? Är ormarna ute?

Jag har inte heller tröttnat på min gubbe efter ... jösses! 37 år har gått sen den där vårkvällen 1970...

Hannele sa...

Bloggblad, det låter helt underbart :)