Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

8 januari 2008

Jag fick bra gener

Min mormor hade inte grått hår, min vackra mor har alltid varit frisk, jag har inga rynkor och min dotter har "besvär" med att alltid behöva visa sin legitimation. Jag har fått allt detta gratis och är väldigt glad över det.Drottning Silvia har också fått en del i gåva, men många tidningar och bloggar bara klagar (!) på att hon förbättrar sitt utseende. Det är väl hennes egen sak, hon har råd med det - och fotograferas man dagligen i världens alla tidningar och tv, så kanske man inte vill stå där i morgonrock. När jag fyller år, är det inte alls säkert att jag vill se ut som en grå liten jante-mus. Hur det än blir, är det min ensak, ingen tidning kommer i alla fall att skriva om det. Skönt. Kvinnorna själva är tyvärr ofta kvinnors värsta fiender.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Din mamma och mormor ser väldigt rara ut.
Det är sant att man behöver inte basunera ut allt man tycker och det kunde ju stå lite mer om drottningens engagemang för fattiga barn och utsatta mödrar i sydamerika istället. Även i handikappsorganisationerna är Silvia aktiv.
Jag tycker att hon är söt och vänlig.
Många offentliga personer tar ju till plastikoperationer för att se presentabla ut - det väljer dom själva, som Du säger, men tyvärr blir inte alla resultat så lyckade.
Hälsn. Eivor

Rita sa...

Kauniit nuo kuvien soikeat muodot, kuin medaljongeista. Minulla on yhdessä medaljongissa äidin nuoruudenkuva sekä kuva hänen isästään jota en ole koskaan tavannut.

Drottning Silvia - kaunis, tyylikäs, miellyttävä. Hän saa ihailuni.

Hannele sa...

Eivor, visst är min mor fin. Sant att man skriver för lite om allt bra, som drottning Silvia faktiskt gör, hennes arbete skulle få ännu större genomslagskraft, om inte alla tjafsade bara om hennes utseende, vi lever ju ändå 2008 och mäns utseende kommenterar man inte på samma sätt.

Rita, minunkin äitin isä kuoli, kun äitini neljä, isänisä kuoli kun minä vuoden. Silvia tekee paljon hyvää työtä, mutta lehdet eniten kirjoittavat vain hänen ulkonäöstä.

Anonym sa...

Jag håller med dig. Det är väl klart att våran Silvia ska vara så vacker som hon bara kan vara då hon visar upp sig. "Hemma" kan hon få se ut som hon vill det är hennes ensak. Om hon sedan gjort ett eller annat lyft är det väl också hennes ensak.
Grattis till dig som inte fått några grå ännu, jag har ett helt gäng på lager om du skulle sakna några.
Ha en skön tisdag!

Hannele sa...

Akson, hårfärgen skulle inte göra så mycket för min egen del, men synd att man inte lyfter fram mer av Silvias förtjänster i stället, hon har varit väldigt öppen med demens och dyslexi och minskat fördomar och allt annat hon gör för utsatta kvinnor och barn.

Lisa/lisasbibliotek.blogg.se sa...

Så absolut sant! Kvinnor är kvinnors värsta fiender! Kunde inte ha sagt det bättre själv!

Hannele sa...

Lisa, visst är det synd att det är så.

Ekonomiskt Sinne sa...

hej!
jag gör ju en annan människa glad genom att köpa faktum,dessutom hjälper det ju personen.det känns fantastiskt bra,eftersom jag själv var på väg att hamna där, jag levde på 4800kr ut i många år(men jag hade eegn lägenhet och ett eget liv och va stolt över det ändå!) nu har jag iallfall det dubbla,men det krävdes att bli ordentligt sjuk först.
så ja,det är sådana saker man ska göra även om man själv har dåligt med pengar.att ge skapar flöde av pengar...läs boken "the secret" av Rhonda Byrne.

Hannele sa...

Ekonomiskt Sinne, världen skulle vara mycket vackrare, om fler tänkte på andra som du - och inte bara på sej själva.

Anna sa...

Ang. Silvia.. visst får hon själv bestämma vad hon ska göra med sitt utseende. Men som tonårsmamma tycker jag det är väldigt trist när en så väldigt vacker (naturligt utan op.) ändå anser sig måste göra operationer och inte kan åldras med värdighet. Det skickar fel signaler till våra ungdomar. Hon gör ju så mycket bra för barnen, synd att detta skuggar över lite, för det tycker jag faktiskt det gör, eftersom det motarbetar hennes egna arbete. För Silvia är otroligt vacker!

Hannele sa...

Anna, visst är Silvia väldigt vacker, hon har det i arv, och är man jämnt i rampljuset så hon, så är det inte konstigt, om hon vill se bra ut. Jag är inte säkert på att man måste skicka signaler till ungdomar att alla äldre är gråa? Tänk om allt arbete Silvia gör för många utsatta grupper, fick lika mycket uppmärksamhet.

Filifjonkan 1 sa...

Ja jag instämmer måste vara var och ens val,om man vill snygga till sig i ansiktet eller annan stans. Rynkor är livets gång jag lider inte av mina..man får använda klädnypa kanske om de blir för mycket...:)

Hannele sa...

Filifjonkan, själv trivs jag ju också ganska bra med mej själv och med mitt vuxna ansikte, men jag är ju inte med i tidningar, men lite färgglada kläder unnar jag mej gärna :)