Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

28 november 2007

När jag fyller 87 år

Kanske är jag inte omslagsflicka som 60-åriga farmor Amelia - härligt med kvinnor som vågar visa, att världen inte tillhör bara ungdomar - men kanske gör jag som 87-åriga Greta, som nyligen doktorerat om italienska vaser.

19 kommentarer:

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vad tufft att doktorera som 87-åring! Det är verkligen en kvinnlig förebild. Däremot vet jag inte om det där att visa sig naken i tidningen egentligen är vad vi ska uppmuntra, varför är kvinnor mestadels värderade utifrån sitt utseende? Du får gärna länka till Gretas avhandling, känner du henne?

Hannele sa...

Karin, jag har tappat tidningsartikeln, letat efter det, inte bekant. Jag har inget emot att titta på en läcker 59-årig man heller på omslaget ;)

Ingrid E sa...

Om du följer råden från din personliga coach kommer du också att se ut sådär på din 60-årsdag:-)

Imponerad av äldre som Greta (efternamn?)som håller igång som äldre. Därför är föreningar som Mörbygårdens Vänner och deras dagcentral så viktig. Kvalitet också på äldre dar.

Hannele sa...

Ingrid E, det är så sant, pratade med min min personliga coach i telefon i går och han påminde om vikten att träna, lite varje dag. Nu har jag helt tappat bort tidningasartikeln, var så imponerad av den äldre pigga doktoranden.

Rita sa...

Ikä ei ole mikään este, vaan etu :) Ja meikämanta ei ainakaan mitää eläkkeelle jäämistä ajattelekaan ennen sadan vuoden ikää, hah hah :D

Filifjonkan sa...

Hej, hahaha där fick jag dagens skratt doktorera om Italienska vaser,,det ja det vore något kanske men tror du skal doktorera om David istället jag! mer fnisss.. Jaha det börjar bli lite juligt hos dig med hör jag...trevligt blev det en gran idag då?

Hannele sa...

Rita, eikö olekin ihanaa, että ei ainakaa iän tarvitse rajoittaa haaveita ja touhuja :)

Filijonkan, världen är full av outforskade saker, det känns skönt på nåt sätt. Ute har jag fixat jullampor till granen i alla fall.

Lisa/Lisasbiblo sa...

Hörrö......jag tror också på att doktorera om vaser hellre än att klä av mej naken....kram!

Hannele sa...

Lisa, varför ska det ena utesluta det andra :)
Kram.

Lisa/lisasbiblo sa...

För egen del är jag inte bekväm med att figurera naken på framsidor:))))))sen tror jag att tidningen skulle bli svårsåld:) Sen älskar jag italien och vaser så jag skulle satsa på dom två grejerna istället.....

Receptsamlaren sa...

Nää .. tycker du om november. Usch, mörkt när man åker på morgonen och mörkt när man kommer hem. Det enda positiva är väl att det är så mörkt så man ser inte alla de svarta hundhåren som samlats i hörnen ;-)

Jag skulle aldrig någonsin ställa upp på en sån framsida, inte ens när jag var 20! Greta det tyckte jag verkligen var något att imponeras av :-)

Klimakteriehäxan sa...

Amelia är skitsnygg... men med hennes inkomster går det nog en aning lättare att hålla formen, det finns gott om hjälpmedel! Fast smakar det så kostar det!

Hannele sa...

Lisa, jag har aldrig testat :)

Receptsamlaren, visst är det kul, när äldre hittar på olika saker och inte bara struntar i allt. November är mörkt många timmar, men däremellan är det ju ljust ett par timmar :)

Klimakteriehäxan, även jag blev snygg med hjälp av lite proffs :)

Sylvia sa...

Jammen var hun flott!!!
Jeg vil bare si: Alder er ingen hindring!

Hannele sa...

Sylvia, vi vet; ålder är inget hinder :)

jill sa...

Greta låter som det självklara valet. =)

Hannele sa...

Jill, man kan ju fråga, vilket är lättast :)

Ingela sa...

Asch, i photoshoppandets tidevarv kan väl vem som helst (som har lust) vika ut sig. Mera strongt att uträtta nånting fastän födelsedatumet säger "dra dig tillbaka".

Hannele sa...

Ingela, just i Amelias fall är det inte så mycket photoshop, men i många fall lurar man unga tjejer att tro på att den perfekta kroppen finns. Visst är underbart, när äldre människor på olika sätt visar, att det inte är för sent att lära sej nya saker.