Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

6 oktober 2007

Underbar film

Helt underbar må-bra-film, som jag unnar många att se, beskriver olika människor, eller bättre säga udda, men inte överdrivet, bara charmigt, hur de oegoistiskt hjälper varandra i storstadens ensamhet. Baren struntade vi i, fast de har tydligen duktig bartender på Bergakungens biograf.
I kväll ska vi tanter gå på bio och se Tillsammans är man mindre ensam, baserad på Anna Gavaldas roman, Karin har både läst boken och sett filmen och tyckte om den. Vi ska på Bergakungens salar, stort med kodade toaletter, VIP-salar med bord mellan stolarna, fast är det roligt att gå på bio, om man inte kan småhångla med varandra? Alla gamla biografer försvinner, Palladium, Sveriges äldsta biograf idag, ska läggas ner.

Vinn ett läckert armband hos Rubinen.

21 kommentarer:

Filifjonkan sa...

God lördag Hannele. Nu så har jag fått mig ett nytt tangentbord igen så det fungerar. Men så spännande det låter med sådan bio jösses..men det har ju en avigsida då om de inte kan småhångla med varandra i mörkret förstås nu blir det ju på sin höjd att byta köttbullar med varann kanske med gaffel tvärs över bordet...inte samma sak tänk dig att tappa en fådd köttbulle med att krypa omkring och lea den då..fniss..jajaj mycket kan hända på biografer,,ha en riktigt trevlig bioafton i alla fall filmen är säker bra.

lotta sa...

Då får du berätta om filmen är bra - boken gillade jag mycket =) Ha en härlig helg =)

Berndt sa...

Bio är roligt! Men har du tänkt på att på bio längtar man efter den inledande reklamen? Men reklam på teve är ju bara irriterande!

Hannele sa...

Filifjonkan, idag ska vi inte sitta i den dyra VIP-salongen, maken får inte följa med,
bara tjejkväll, så det ordnar sej, filmen tror jag är bra, många har sagt det.

Lotta, det får bli en recension i natt ;)

Berndt, vi försöker gå på bio då och då, jag har alltid gillat reklam, nu när vi inte längre har tv, så är det också roligt :)

Nina på Johangården sa...

Gomorron!

Haha.. klart man måste kunna småhångla med varandra på en biograf. Annars går det ju inte att gå på bio, det ena utesluter ju inte det andra.

Var filmen bra?

Monica H sa...

Det är trist, jag saknar de gamla salongerna. Kommer du ihåg den uppe på Kungsgatan där man gick lite neråt och sen så knarrade stolarna och man köpte marabou i en gammalglasdisk och... nostalgisk!

At ha det gott sa...

Låter fint Låt oss höra vad du tyckte om filmen

Hannele sa...

Nina, du förstår precis :)
Ska rapportera inatt, hur filmen var.

Monica H, när du berättar, minns jag precis, men har glömt namnet. Man borde K-märka biografer, synd att allt det gamla bara försvinner.

Carina, ska rapportera mer i natt.

Annika sa...

Boken är bland det bästa jag läst! Fantastisk! Jag är så nyfiken på filmen...Undrar så om den är bra?

Hannele sa...

Annika, det lovar gott - och jag behöver inte bli besviken på att filmen är sämre än boken, eftersom jag inte läst den ;)

åsa sa...

Ha så roligt på filmkvällen..=)) och det där med solur med växter..är intressant..=))7åsa

åsa sa...

Åhh vad skönt.. jag vet hur det känns..man är så lättad efter..=))/åsa

Guldkant På Livet sa...

Ha en trevlig filmlördag! Mari.

Monica sa...

Oh så roligt den måste jag se också.. bara älskade boken... ha det riktigt mysigt..

Hannele sa...

Åsa, tack, alltid roligt att träffa tanter emellan.

Mari, tack, en givande kväll.

Monica, jag får nog läsa boken också nu.

Det Mörka Hotet sa...

Var det några biljakter...?


DMH/Samuel

Hannele sa...

Samuel, det var därför du inte fick följa med :)

Tyra in Vaxholm sa...

Va kul att du gillade filmen, jag har inte sett den än. Mina tjejer hade högläsning av boken på segelsemestern. Jag längtar! /kram Tyra

Hannele sa...

Tyra, många blir besvikna om man hunnit läsa boken först, men jag tycker absolut att ni ska se filmen tillsammans, kram.

Att ha det gott sa...

LYCKA TILL

Hannele sa...

Att ha det gott, tack, men jag vinner aldrig ;)