Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

13 oktober 2007

Lights in Alingsås 2007

Varje oktober visas Lights in Alingsås, nu kom vi iväg. Min lilla kamera gör inte rättvisa, hur vackert det blir, när man belyser träden på Fågelön.
I länken finns bilder från årets och tidigare års ljussättning.Omöjligt att beskriva en upplevelse av ett vackert belyst berg med musik från grottan, the Rockface av Helena Björnberg är vackert på ett speciellt sätt. Vi gick vilse nånstans i mörker och fick en rejäl nattpromenad.Ljus är inte helt lätt, man skulle kunna få fina effekter och framhäva sin trädgård på ett helt nytt sätt, hört på ett intressant föredrag.Rivig start på kvällen i fullsatt Christinae kyrka med American Roots Session Band, musik och ljus hör verkligen ihop.Alingsås är kaféernas stad, man kan fortafarnde sitta ute.

23 kommentarer:

Det Mörka Hotet sa...

Ja, här i Östergötland kan man också fortfarande sitta ute - Fimpen, Berra och Hinken sitter alltid ute i parken med varsin flaska Skogsstjärnan...


DMH/Samuel

akson sa...

Ibland är det svårt att fotografera på kvällen och/eller natten då det är mörkt ute. Men det ser ut att ha gått bra med dina bilder.
Inte visste jag att Alingsås var kaféernas stad. Låter trevligt skulle kanske ta mig en tur dit någongång då jag är i närheten.
Ha en skön lördag!

Monica Hansen sa...

Häftigt!

karin a sa...

Kul att se fler bilder från Alingsås! Borde verkligen ta mig dit och titta själv. Ha en bra lördag!

Hannele sa...

Samuel, är det gratis?

Akson, mörkerfotografering är inte lätt, man får ha tid på sej. Det finns till och med en bok om Kaféer i Alingsås.

Monika H, väldigt vackert, gratis och det är lätt att komma till Alingsås med lokaltåget.

Karin A, det tycker du sk agöra, annars händer det ju inte så mycket för oss trädgårdsälskare i oktober.

Filifjonkan sa...

oj så vackert det måste ha varit för just ljus i en svart trädgård det är lite trolskt men sitta ute och kaffedricka om kvällen brr,,näe inte huttriga Filifjonkor de vill sitta vid en go brasa och ett stort fönster och se trädgården lysa och kaffekopp i handen och Andrea Bocelli på cdspelaren

Hannele sa...

Filifjonkan, helt rätt, man ska även kunna sitta inne, lyssna på musik och njuta av sin trädgård på kvällen i vacker belysning.

annebelle sa...

Åh så läckert! Det skulle jag vilja åka på. :-)

Det Mörka Hotet sa...

Jo'ra, men då måste man dels ta med sig en skogaholmslimpa och dels vara redo att bjuda igen.


DMH/Samuel

Hannele sa...

Annabelle, det är väldigt mysig stämning och mycket folk som flanerar i parkerna i Alingsås.

Samuel, bjuda igen, låter lite utländskt :)

Gerda-Thyra sa...

Alingsås är en jättemysig stad... med eller ljussättning!
Och gott fika har de också!
Allra helst en solig sommardag på Balders Hages gård!

Gerda-Thyra sa...

Med eller utan ljussättning skulle det stå!

Hannele sa...

Gerda-Thyra, bra med tips, trots att min lillebror bor i Alingsås, vet jag inte så mycket om den staden, långt från Hisingen :)

åsa sa...

Får nog åka dit någon gång.. och ..visst är det vackert med ljus som framhäver... fika ute..inte dumt..=))/åsa

maria sa...

Så härligt att fortfarande kunna sitta ute!!!

Monica sa...

Så ni har också varit där.. har sett fler som tagit sig den lilla turen.. verkar så jättefint.. kul att se din version med dina fina bilder.. Ha det gott..Monica

Hannele sa...

Åsa, det är ett par veckor kvar,
annars får man ta det nästa år.

Maria, fika ute är egentligen bara för tuffingar ;)

Monica, vaddå lilla turen, vi gick vilse och har nog sett alla parker i Alingsås.

Bloggblad sa...

Så fint! Jag ser på tv att man "ska" belysa sina buskar, men jag avstår. Har bara lyse vid ytterdörrarna för att hålla tjuvar borta... (som om de inte kunde gå genom mörka fönster...) Jag går inte ut i trädgården vintertid. Dessutom har min j----a granne en 1000-wattslampa i flaggstångsknoppen som lyser upp hela grannskapet.

Hannele sa...

Bloggblad, dumm granne, det finns väldigt mycket vackert man kan göra i sin trädgård både höst och vinter, snart kan vi tända lite julljus i alla fall.

Nina på Johangården sa...

Tips till Bloggblad... i nattens mörker när grannen sover, så skjut prick på lampan. Öva med slangbella eller vad som helst, eller be något bus att göra det. Det verkar vara en mycket rädd granne!

Jag älskar när saker och ting belyses på detta sätt. Tur för mig så börjar de slå igenom lite överallt. Till exempel efter E4 strax norr om Sundsvall.

Hannele sa...

Nina, visst är det tråkigt, när grannarna har för starka lampor, man vill ju kapa sin egen stämnin, och kunna ha lite nattro.
Ljus är svårt, jag vill lära mej mer, underbart när vägar belyses vackert.

Tyra in Vaxholm sa...

Fantastiska bilder, vilken kväll. Alingsås har jag aldrig varit i. Kaféernas stad säjer du, låter inte helt fel :)

Hannele sa...

Tyra, det är en upplevelse under mörka höstkvällar, väl värt ett besök.