Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

31 juli 2007

Det här vill du inte se

CLICK on images to enlarge.
Man möter ogärna en snigel ansikte mot ansikte..
Sniglar är nattdjur, varför äter de inte ogräs?
Jag tycker inte om sniglar, min Clematis jackmannii. Mördarsniglar finns överallt, ofta i stora sällskap.

28 kommentarer:

Anonym sa...

Usch sniglar med hus på ryggen har vi,men ej mördarsnigeln än..tidsfråga... förstår jag!
Och du har ett kul besök o vänta på..Hellekis!!!!!!/ åsa

Anonym sa...

Åsa, de med hus äter precis lika mycket, mycket skada i år.

Anonym sa...

Jeg har også fået dræbersnegle i min have og de æder bare alt. Jeg går i haven om aften og forsøger at dræbe så mange som muligt. Jeg ahr også sat øl fælder op. Jeg er så træt af dem - hvad ender det med?

Hannele på Hisingen sa...

Marianne/København, det är bra att döda, jag slår med stenen varje kväll, planterar och sår inget nytt, de äter allt, känsliga plantor skyddar jag med pet-flaska, men det går inte i längden.

hpy sa...

Da vi kopte vart hus for snart tjugo ar sedan fanns har massor med sniglar (av sorten som kallas de sma gra, med hus pa). Det var ganska fuktiga tider. Sedan blev det torrt och sniglarna forsvann for manga ar,men nu har de kommit tillbaka sedan nagra ar. Det finns bade av den lilla sorten sma gra, och av en storre ljusare sort, snigeln fran Bourgogne. Bada ar goda att ata (men jobbiga att plocka upp och i synnerhet att tillreda). Sniglar utan hus ser man mera sallan, eller sa ar de mycket sma och gar pa sallad och radisor. Faglarna ater sniglarna med hus. De tar en i nabben och knackar den mot stentrappan eller nagot annat hart tills huset/skalet gar sonder. Smaklig maltid.

Anonym sa...

Hpy, jag älskar att äta sniglar, men dessa äckliga saker går inte att äta. Ingen äter dem, inte ens fåglar, de har inga fiender, de blir bara fler och förstör väldigt mycket i trädgårdarna.

Anonym sa...

Godmorgon,,oooh guud Hannele urk...dessa vidriga tingestar som väller omkring och äter upp allt,Man skall inte häda säger de men jag tror gud var full en dag och hittade på detta och fästingar, Ush de är hemska Man kan plocka dem spannvis 3 spannar om dagen har jag plockat med grilltången och saltet jag tror jag haft ihjäl hundratusentals faktiskt för varje spann har vart mer än halvfull morgon middag kväll.Jag har scannat av hela tomten och lika förbannat så är det fullt igen, En bonde sa till mig ingen ide de försvinner först när naturförhållandena blir annorlunda det är detta fuktiga och varma väder som gör att de finns i sådana massor. Sorgligt är det,Till o med grannens katta går runt dem .

hpy sa...

Ge dem öl. De ar - pastas det - galna i ol, och drunknar i det.

Anonym sa...

Jag fattar inte var de kommer ifrån. Ju mer man plockar ju fler blir de. I går morse hittade vi en INNE i vår inglasade veranda. Fullt med slem på golvet. USCH! Vi strödde salt och kokande vatten. Det verkar jungfrufödsel.

Anonym sa...

Ja fy! Igår hörde jag pang, pang! Då hade min sambo tröttnat och tog fram luftgeväret och sköt på mördarsniglar.... Hm! Själv brukar jag trampa ihjäl dem. Äckilga typer!

Anonym sa...

Jodå, jag vill se dem... på bild, men inte i verkligheten. Måste ju kunna känna igen dem om de dyker upp hos mig också.

Då står jag redo och beväpnad till tänderna.

Hannele på Hisingen sa...

Filfijonkanm, visst är dom motbjudande, sästingar gör ju ingen glad heller. De förstör dyra växter, man kan ju inte gömma allt under pet-flaskor heller.

hpy, jag har gjort små misslyckade försök både med öl och kaffe, men helst dricker jag mitt öl själv ;)

Nicoline, när dom borjar komma till veranda och altan, då har det gått för långt.

Pethra, man måste försöka med allt, jag trampar också på dem, men inte, när jag har mina prinsesskor :)

Nina, hoppas du slipper, alla sniglar är glupska här och man kan inte lära dem att bara äta ogräs.

Sisah sa...

Yes, they are here all over in my garden, but here they prefer the colour yellow and especially hosta leaves!

Anonym sa...

Sisah, why can't snails eat weeds?

Ingrid E sa...

Urk!
Tror jag har klarat mig från mördarna än så länge. Tidigare hade jag padda som bodde i portrabatten, den åt de vanliga sniglarna. Nu är han tyvärr borta.
Trampa på mördarna skulle jag inte vilja göra, tänk om man halkar i slemmet. Jag klipper o kastar.

Anonym sa...

haha... jag antar att det krävs betydligt mer än kurs i hundlydnad, klicker och leversnittar för att lära mördarsniglar att äta ogräs.

Hannele på Hisingen sa...

Ingrid E, alla sniglar äter växter, de är glupska, gör mycket skada, om man vänder ryggen till.

Nina, tänk, så rik man kunde bli, om man lyckades dressera sniglar till att äta ogräs :)

johanna sa...

Man får kanske skaffa en myskanka, fast dom dönar på som ångvältar och äter allt i sin väg inklusive sniglarna har jag hört.
Här i stockholm gör inte sniglarna så stor skada och jag har inte sett några mördarsniglar, men sniglarna med skal som är tre gånger så stora som dom i Göteborg. riktiga mutantsnäckor! återkommer med en bra bild på dom på bloggen.

Strumpstickan sa...

Huahua!

Solsjö - Under en vind sa...

Vill bara säga hej till dig då du var den första att kommentera på min alldeles nya blogg! Märker att jag kan alldeles för lite om datorn, men lär mig väl efter hand...
Mina fyra dörrar i köksingången inbjuder ibland till springlekar för barnen, en dörr går ut, en ner i källaren, en ut i köket och en in i allrummet.... Hoppas att du tittar in hos mig igen! Jag får väl lägga in mer så att jag lär mig hur man gör!! Ha det gott!

Hannele på Hisingen sa...

Sericea, myskanka kanske man skulle hyra ett par dagar, men de lämnar också efter sej en hel del.. Var glad att du slipper snigelskadan, så här illa har det inte varit förrut.

Monica, var glad att du slipper.

Uppe på vinden, kul med ny blogg, fråga om det är något.
Jag har alltid haft en barnslig dröm att springa, dansa runt genom dörrar. Nu kan jag det, om jag går ut på altanen :)

Evas blogg sa...

Som tur är slipper vi dem här i Jämtland!

Anonym sa...

Ja, usch va hemska de är, sniglarna. Äckliga, slemmiga och till ingen nytta...

Hannele på Hisingen sa...

Eva, det kan du vara glad över.

Stina, de förstör väldigt mycket.

Anonym sa...

Usch ja.. Såna finns det gott om här också :S

Anonym sa...

Emma, tråkigt.

Anonym sa...

Dessa hemska, otäcka, vidriga, slemmiga, snuskiga etc etc mördarsniglar hatar jag. De är så äckliga så jag vet inte ord för det.
Att de sedan förstör allt i sin väg gör inte saken bättre. De till och med käkar upp varandra.
Jag säger utrota dem om det går.

Hannele på Hisingen sa...

Akson, tråkigt, denna sommar har jag kämpat, vet inte riktigt vad jag ska hitta på, man kan ju inte skydda alla plantor med pet-flaskor heller..