Traditionell bohuslänsk äggost hör till jul och fest. Med björnbärsylt.
Enkelt att fixa, enligt de gamla, jag misslyckades, min dotter lyckades. Färdig äggost i affären är god, fast svåger säger att bara hemgjort duger. Mittemot Säve Flygplats serverar Hembyggsgården ibland hemgjord äggost och annat hembakat, rekommenderas (Eierkäse, mit hjortron).
"Det är inte hur man har det, utan det hur man tar det."
Enligt SVT2 är jag en lycklig människa. Även som vuxen kan man skaffa sej en lycklig barndom. Lyckliga människor är utåtriktade, ältar inte och minns det positiva. Det skadar ju ingen - och själv mår man bättre.
Enkelt att fixa, enligt de gamla, jag misslyckades, min dotter lyckades. Färdig äggost i affären är god, fast svåger säger att bara hemgjort duger. Mittemot Säve Flygplats serverar Hembyggsgården ibland hemgjord äggost och annat hembakat, rekommenderas (Eierkäse, mit hjortron).
"Det är inte hur man har det, utan det hur man tar det."
Enligt SVT2 är jag en lycklig människa. Även som vuxen kan man skaffa sej en lycklig barndom. Lyckliga människor är utåtriktade, ältar inte och minns det positiva. Det skadar ju ingen - och själv mår man bättre.
8 kommentarer:
Oh, das sieht sehr lecker aus! Sehe ich dort Sanddornmarmelade aus Deuschland, von der Insel Sylt? Mmmmm...
Die rot-weissen Herzchen sind auch sehr schon, an einer Kette, gute Idee!
Oj, det där var nytt för mig. Har nog aldrig sett i butiken? Däremot älskar jag finsk kaffeost! :-)
Anita, Eierkäse ist lecker, aber nicht gebräuchlich über alles. Sanddorn ist gut, aber mit Brombeere ist alte Tradition. Herzchen ich kaufte.
Linda, vanligt i Bohuslän, den köpta är ny, finns nu nästan överallt, gott med hjortronsylt, tycker jag.
Hej Hannele! Jag var ikväll på närmaste Ica och frågade efter detta i delikatessdisken (hittade inte i affären) och hon visste inte vad det var! Jag konstaterade att jag bor för nära Halland :-)
Har aldrig smakat sånt, men det høres ju veldig godt ut : )
Linda, min coop har det, sett i flera affärer, men klart, jag bor ju på Hisingen :)
Julie, jag tror det är ganska lokalt just runt Göteborg? Inte så jättesvårt att göra själv, man får inte ha bråttom och inte för varm spis.
Ett tag bodde jag i Bohuslän och åt alltid äggost och det är gott. Jag skulle gärna vilja prova på det och om jag har tid innan jul så.... och björnbär har jag i frysen =)
Lotta, du får kolla i affären, den färdiga äggosten hittar man ofta bredvid de färdiga pannkakorna. Björnbär är traditionellt, men jag äter med hjotron ibland.
Skicka en kommentar