Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

9 december 2006

Bohuslänsk äggost

(KLICKA, bilden blir större)
Traditionell bohuslänsk äggost hör till jul och fest. Med björnbärsylt.
Enkelt att fixa, enligt de gamla, jag misslyckades, min dotter lyckades. Färdig äggost i affären är god, fast svåger säger att bara hemgjort duger. Mittemot Säve Flygplats serverar Hembyggsgården ibland hemgjord äggost och annat hembakat, rekommenderas (Eierkäse, mit hjortron).

"Det är inte hur man har det, utan det hur man tar det."
Enligt SVT2 är jag en lycklig människa. Även som vuxen kan man skaffa sej en lycklig barndom. Lyckliga människor är utåtriktade, ältar inte och minns det positiva. Det skadar ju ingen - och själv mår man bättre.

8 kommentarer:

Anita sa...

Oh, das sieht sehr lecker aus! Sehe ich dort Sanddornmarmelade aus Deuschland, von der Insel Sylt? Mmmmm...
Die rot-weissen Herzchen sind auch sehr schon, an einer Kette, gute Idee!

Linda sa...

Oj, det där var nytt för mig. Har nog aldrig sett i butiken? Däremot älskar jag finsk kaffeost! :-)

Hannele sa...

Anita, Eierkäse ist lecker, aber nicht gebräuchlich über alles. Sanddorn ist gut, aber mit Brombeere ist alte Tradition. Herzchen ich kaufte.

Linda, vanligt i Bohuslän, den köpta är ny, finns nu nästan överallt, gott med hjortronsylt, tycker jag.

Linda sa...

Hej Hannele! Jag var ikväll på närmaste Ica och frågade efter detta i delikatessdisken (hittade inte i affären) och hon visste inte vad det var! Jag konstaterade att jag bor för nära Halland :-)

Julie sa...

Har aldrig smakat sånt, men det høres ju veldig godt ut : )

Hannele sa...

Linda, min coop har det, sett i flera affärer, men klart, jag bor ju på Hisingen :)

Julie, jag tror det är ganska lokalt just runt Göteborg? Inte så jättesvårt att göra själv, man får inte ha bråttom och inte för varm spis.

Lotta sa...

Ett tag bodde jag i Bohuslän och åt alltid äggost och det är gott. Jag skulle gärna vilja prova på det och om jag har tid innan jul så.... och björnbär har jag i frysen =)

Hannele sa...

Lotta, du får kolla i affären, den färdiga äggosten hittar man ofta bredvid de färdiga pannkakorna. Björnbär är traditionellt, men jag äter med hjotron ibland.