Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

27 november 2006

Julcider och julöl

KLICKA för större bild.
Till_julsillen passar nog mörkt julöl bäst, finns mycket att välja på och man behöver inte gå till Systemet. Till julgodis är julkryddat cider gott, finns alla smaker, i hälsokostaffärer finns goda porlande fruktdrycker, ex Amé.

12 kommentarer:

Christina sa...

Fina tips du har
mörkt julöl äär jättegott..

Hannele sa...

Christina, ja, passar bra både till sillen och skinkan.

Anonym sa...

Godförmiddag Hannele o alla som här läser.. så du är inte och knackar på min bloggdörr kl 05 då? Fnissar men det har ofta redan då varit sådär en 25 st inne och gjort det ser jag på tidsmätaren i mitt räkneverk! Men mina onda ben väcker mig oftas 04-05 så det är bara att kliva upp.Ser på din bild om fruktdrycker Kanske skkulle pröva den som du sa heter Ame´ Tycker om dina söta kaffekoppar där nerom med Ang öl och sånt så kan jag inte dricka det för jag äter så mycket mediciner förstår du .Men det gör inget skall prova ditt tips om fruktdrycker.Auktionen jag var på heter Tradera. Mycket bra ställe . Ler igen men har varit på riktiga med i somras..finns mycket sådant här i Småland!Ha en bra dag.

karin sa...

Vad mycket frestande gott du har lagt in på din blogg sedan jag sist hade tid att titta in! Men den där lyktstolpen förstår jag mig inte alls på, varför grävde de ner den en bit ut i vägen och inte vid sidan av? Förstår att du var irriterad.

Tette sa...

Mmm, det låter gott det här med julkryddat cider. Det ska jag nog pröva.

Hannele sa...

Filifjonkan, mörkt lättöl kan väl alla dricka.
Vatten är också gott.

Karin, ja, julen är bara en gång om året.
Lyktstolpen ser helfånig ut, mitt på vägen, och tidningen är blöt varannan morgon.

Tette, det finns mycket gott vid jul.

Sofie sa...

Julkryddad cider måste jag prova - och Amé låter oxå spännade =)

marie sa...

Själv är jag förskräcklig nog att blanda julmust och julöl. Detta har jag och min mamma gjort sedan urminnes tider och ett måste på julbordet. Prova en skvätt!
Ha det gott!

Hannele sa...

Sofie, absolut värt att testa, olika julsmaker :)

Marie, jag är ingen vän av must, men jag kan ju testa att blanda.

marie sa...

Två trejedelar eller tre fjärdedelar öl och resten must. Mums!! Ja, prova är alltid bra, så man vet.

Anne-Maj sa...

Julcidern! Jag blir tokig... Ska be maken köpa några hem idag... Trots jag är inte förtjust i såna med kolsyra men den är ett undantag!

Hannele sa...

Anne-Maj, det är inte så mycket kolsyra, glömde själv köpa julcider idag.