Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

2 juli 2006

Rosor, rosor, rosor...


Först Trädgårdsföreningens Rosenfest med hundratals blommande och doftande rosor, sedan en tur till Rosensöndag i Östra Tunhem, nära Falköping, en privat trädgård med rosor, som visas en dag per år.


Hannu Sarenström kåserade om sina mer eller mindre lyckade försök med rosor, man kände igen sej, allt frodades inte. Trots mitt eget svala interesse från början för rosor, råkar vi ändå ha ett 40-tal olika på vårt lilla berg.

Hannu tipsade om att besöka Hellekis säteri på Kinnekulle, där rosorna var som vackrast. Gott hembakat.


Simon Irvines perennrabatter lyste
i alla regnbågens färger (han har
designat trädgårdslandet i Läckö slott).

Utvikningsflicka framför Simon Irvines vackra perennerabatter..

10 kommentarer:

Sigruns German Garden sa...

Hannele, the entrance of the house looks very beautiful, the rest of the photos too!

Sigrun

Hannele på Hisingen sa...

sigrun, this one is not my house, and he in front of it is a famous garden writer, Hannu Sarenström.

Robin sa...

Beautiful gardens.

Lilla B sa...

Roligt att du tittat in på min blogg! Välkommen åter. Visste inte att din blogg fanns. Fortsätter att följa den. Bodde som student under några år i Göteborg. Det är ett gynnsamt odlingsklimat, där. Fint var det.

Anonym sa...

Tack för ditt besök ! Underbara trädgårdsbilder ! Inser att förutsättningarna är olika i vårt avlånga land !
solig hälsning Snurran

Anonym sa...

Vilken snäcka på bilden - schysst handväska!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vilken trevlig dag med rosor och Hannu! Jag älskar rosor men har inte så många - inte ännu i alla fall. Vilken jättegullig bild på dig och din söta handväska!

Hannele på Hisingen sa...

robin, I visit a rosen garden, and this man is not my husband, he is a famous author in Sweden.

lilla b, visst är Göteborg fint, fast jag trivs bäst på Hisingen.

snurran, tack, ja, Sverige är långt.

Roomservice, tack!

Karin, ja, det var en heldag, det gick trögt för mej också i början med rosor. Kompisen hade mycket roligt, när hon fick fotografera i den vackra slottsparken.

Anonym sa...

Filifjonkan här. Ser att du varit i Hällekis med.Det är vackert där och jag undrar om de har sin hantverksby kvar där var nog en 7 år sen jag var dit. Hade husvagn med oss då.Men det var väldigt bra växklimat där minns jag. Hannu Sarenström är guds gåva til oss som kan bli vilda över en lite blåsippa sannerligen Han trollbinder en totalt.Ja ditt år verkar ju har varit ett bra år. Hoppas på fortsättning för dig med det nya en bra alltså...

Hannele på Hisingen sa...

Filijonkan, minns inte att vi såg hantverksby. Livet skulle vara mycket tråkigare utan Hannu S, han har gett ut en ny bok, du hittar länk till hans blogg här bredvid.