Sommarens varmaste dag och vår frys gick sönder. Vi hade fest på smält glass och
kunde köra lite mat till dottern. Min mor fick koka sylt av bären och laga lite kött.
Nu har vi skorpor, gjort bärkompott och smoothie, inte slängt nästan något.
Ny frys blir det, men vi ska inte stressa, tänka först vad vi behöver.English Bread Pudding: Vispa ihop ägg, gräddmjölk, farin- och vaniljsocker. Häll blandingen över brödet och russinen och låt stå 10 minuter. Strö över kanel + farinsocker, täck med aluminiumfolie och grädda 20 min i 175°C. Ta bort folien och grädda 20 min tills puddingen stannat. Servera med grädde och frukt.
19 kommentarer:
Har också den där kokboken, det jag gillar bäst ur den är dom "äkta" engelska sconsen. Det vi här i Sverige kallar för scones är inte i närheten smakmässigt!
Susie, då har du inte smakat på mina smakrika scones :)
Vilken otur mitt i sommaren, men skönt efter att ha tagit reda på allt.
Ha det bra!
Men herregud, varför sa du ingenting?!!! Jag hade tagit tåget direkt ner till Hisingen!
Ha det gott - du som har!
/Ruben
Det är ju inte precis det man önskar ska hända en varm sommardag.
Vi hade en frys som pajade en gång när vi var på semesterresa. Goda grannar tog hand om och räddade det frysta. Men det kändes lite pinsamt när jag fick springa runt och hämta mina skvättar med infrysta rester hos olika grannar....:-)
Inger, lite oväntat, fast kanske inte för frysen var över 20 år gammal, skönt att vi slapp slänga, lite jobb bara :)
Ruben, skorporna och bärkrämen hade räckt till dej med :)
Cicki, snälla grannar ni har. Nu fick dottern lite av det som inte hunnit tina. Min mor fick börja koka sylt den dagen, när vi skulle fira hennes 80-års dag...
Nä inte klättrar väl jag.;-)
Men nu får ni äta snabbt ser jag.
Tråkigt med frystrasigheter.
Kram
Stina, klättra är roligt... Efter två decennier behöver vi nog en bra frys, detta slutade ändå lyckligt och vi behövde inte slänga nästan något :) Kram
Vilken otur!
Men ni verkar ju klara av det på bästa sätt. Hoppas ni hittar en bra.
Tack för alla din hälsningar hos mig.
Ha en bra dag
Annika
Annika Christensen, jag har förstått att en frys inte är evig... Nu ska vi inte stressa utan fundera lite, vad vi behöver.
Det är bra att tänka över behovet av frys innan man köper ny.Vår frys i källaren (En gammal strömtjuv) pajade för ett halvår sedan.Då sa maken att vi kan väl vänta och se, vi kanske klarar oss med den vi har i köket.Jag har inte saknat den gamla ännu i alla fall.
Södergatan, jag vill verkligen inte hamstra mat nu när vi bara är två. Det där med att storhandla är tydligen inte så smart, om man inte äter upp allt...
Retfullt när saker och ting går söder men efter 20 år kan man vara nöjd.
Elspisen som vi har i sommarstugan är 53 år gammal och går som en klocka!
Znogge, härligt med saker som håller!
Bra att ni hann ta tillvara maten. Jag har också varit med om det där en gång och då lagade vi till mat mm av allt innan det hade tinat för mycket!
Helga, det i mitten hade inte tinat, körde det till dottern... Men glassen gick inte att rädda :)
Nostalgi! Brödpudding gjorde alltid min mamma och vi åt den med ovispad grädde till och katrinplommon.
Inga M, jag har testat detta recept, jättegott!
Skicka en kommentar