Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

9 februari 2018

egna äpplen än

Egna äpplen ännu, gör äppelklyftor i ugnen med ingefära, kanel, farinsocker, klick smör - russin, nötter, mandel, kokosflingor, allt en tycker om. Äts med vaniljglass, vaniljsås.

9 kommentarer:

Merja sa...

Det var mycket bra! Har provat att spara och linda i tidningspapper, men mina ruttnade. Hade dom i garaget, men där trivdes de inte alls.
Ha det gott!

Hannele på Hisingen sa...

Merja, vi lindar ingenting, ställer en coop-papperskasse i garaget, ca +5°C, plockar bort de dåliga ibland.

Klimakteriehäxan sa...

Å så gott!

Gunnel sa...

Det går att göra mycket gott av äpplen.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, väldigt lyckat!

Gunnel, bra alternativ, man kan ju inte äta äpplekaka jämnt.

Rost och rädisor sa...

Grattis till de fina äpplena! Bra jobbat att ha egna ännu. Vi borde plockat några fler för de tog slut redan i januari.
Allt gott
/Anette

♥ Hanneles bokparadis sa...

Annette, dessa äpplen har alltid varit friska; en vildvuxen "pinne" som fanns på tomten, jag har beskurit och skött om trädet ett par decennier nu.

Paula sa...

Det var inte illa, jag har lärt mig äta äpplen så här på gamla dar. Jag hade förut problem med gnisslet. När jag bet i äpplet så fick jag gåshud. När jag började skala äpplet blev det lite bättre. Numera tycker jag äpplen är goda, men får jag bestämma så har jag en liten ´kniv och skär först äpplet i halvor och sen i klyftor, då smakar det som bäst.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Paula, finns ju olika sorters äpplen, jag gillar inte de sura, jag skalar aldrig, men skär gärna i klyftor.