Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

11 januari 2017

Vadå, årets fattigaste månad?!

Man börjar väl inte planera sitt liv första januari - dessutom är traditionell julmat billigt med alla lockpriser. Nu säljer affären rotsaker för 5 kr/kg; lök, morötter, rödbetor, kålrot, vitkål. Jag köpte dessutom julkorv för 10 kr. Detta blir världens godaste vinter-middag för två för ca femton kronor, mindre än 7 kr/person.

16 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag reagerade faktiskt också över det när jag läste i tidningen om olika tips för att klara sig genom första månaden. Januari kommer ju varje år så det är ingen nyhet, och man vet väl vilka räkningar som kommer och när de ska betalas så man kan lägga undan pengar till det? Trevlig söndag

♥ Hanneles bibliotek sa...

Gunnel, visst är det märkligt fenomen.

mossfolk sa...

Jag har inte läst det, men tycker inte att det är så märkligt. Alltför många har inte riktigt någon större uppfattning om det här med pengar. Jag tror att det är en rätt stor del av Sveriges befolkning som vänder på kronorna dagarna före lön... varje månad. Jag tror däremot inte att det finns ett säkert samband mellan de som behöver göra så och de som tjänar allra minst.

♥ Hannele på Hisingen sa...

mossfolk, man är inte vuxen förrän man förstår att man inte kan förbruka mer pengar än vad man har... Sant att det inte är de stora inkomsterna som gör det - utan de små utgifterna (våra fyra barn fick inga dyra julklappar - och de reste inte utomlands förrän de själva var vuxna).

znogge sa...

Tyvärr är det nog en hel del som förköper sig i december men det gäller att ha en helhetssyn på ekonomin. Här hade vi rester över som blev till sju matlådor till Husse. Smidigt och bra ekonomi i det :D

♥ Hannele på Hisingen sa...

Znogge, att köpa för mycket mat som man sedan slänger är väldigt dålig ekonomi... rester är gott! :)

Merja sa...

Ja, nu kan man både fynda både skor och mat:)
Ha en bra dag!

♥ Hanneles bibliotek sa...

Merja, man får passa på :)

Anonym sa...

Hej Hannele! Önskar dig god fortsättning på nya året särskilt med de härliga kängorna. Jag bor i samma härad som du - nästan - och behöver nya vinterdojor. Vill du avslöja var dom kan tänkas finnas?
Margareta i Särö

tant Hannele sa...

Margareta, hittade dem hos Bekväma Skor nära passkontoret.

Anonym sa...

Hjärtans tack! Nu ilar vi in till jättenborg.
Margareta

♥ Hannele på Hisingen sa...

ser ut att vara 50% på allt just nu:
https://www.facebook.com/bekvamaskor/?fref=ts

Anonym sa...

Har ju inte hängt med i svensk press, men verkar som de har nyhetstorka. Hälsosam mat efter jul borde vara huvudrubrik och rotfrukter kan man göra mycket gott av.
Ha det bra!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Lena i Wales, tidningar skriver alltid hur man ska överleva i januari...

Klimakteriehäxan sa...

Gillar rotfrukter året om! (och skulle kunna äta julkorv mellan jularna också :-D)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, vi har lagat Jansson mitt på sommaren :)