Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

8 april 2015

grand lit ♥

På hotellrum kan man välja "grand lit" vilket innebär att två personer erhåller en extra bred säng med gemensamma sängkläder. Dylika rum ges i första hand till par, vilket jag tycker är trevligt om maken är med. Inte lika roligt att dela med främlingar.
Ibland på mina trädgårdsresor väljer jag dela rum med någon dam för att spara några tusenlappar. Denna gång satt vi i baren och drack vin till midnatt, när denna "mysiga" gemensamma täcke överraskade oss. Personalen hade också lagt sig så det fanns ingen möjlighet att be om ett extra täcke. Jag sov gott, van att dela med mej... men kanske inte lika mysigt för den ensamstående damen.

14 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag vill gärna ha ett eget täcke. Tycker inte ens om att dela med maken. Ha en fin dag.

ulla laiho sa...

Här gäller var sitt täcke - annars blir en av oss utan ...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Gunnel, knappt ens jag delar med maken...

Ulla Laiho, i nödsituationer skulle jag klara av det ♥

Klimakteriehäxan sa...

Nä grand lit är inget för två fruntimmer som vanligen delar säng med herrar. Värst i gamla franska nerlegade bäddar som har en stor grop i mitten. Hamnade i en sån en gång med en kompis. Vi vaknade med stela armar, hade hängt i sängkarmen åt var sitt håll för att slippa glida ihop i mitten ...

znogge sa...

Jag hamnade i en grand lit i Paris när jag var där med skolan och det var inte kul alls.

Reser jag med jobbet så kräver jag enkelrum och det är aldrig något problem. Det får finnas gränser ;-)

♥ Hannele på Hisingen sa...

Klimakteriehäxan, i min ungdom hamnade jag i Paris i sån där hängmatta... inte roligt ens med en man jag gillade.

Znogge, nu betalade jag resan själv, men som tur var bara en natt i detta rum.

Anna/notonmusic sa...

Kanske kan man resa i en sovsäck, klippa hål för fötterna för att slippa släpa på den. Jag är givmild men inte när det gäller täcken, säger gubben. Han får frysa när vi måste dela. Själv fryser jag aldrig.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, hahah, du är kanske starkare :)

Andra året i Hjo sa...

Grand lit vill vi inte ha fastän vi varit gifta sedan urminnes tider. Inte hemma och inte på hotell. Och med en främling blir det än värre. Sista åren tog jag enkelrum om man var på resa med jobbet.

♥ Hannele på Hisingen sa...

på jobbresor tror jag det är skönt med enkelrum.

Helga sa...

När vi var i Dubrovnik fick jag o dottern sånt täcke men det var så stort så det var inget problem. Men med en okänd person skulle jag kanske inte bli så glad.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Helga, med dotter funkar det ju!

Annika Christensen sa...

Hi hi...
Hade varit lite jobbigt för mig med okänd person.
Ha en skön helg
Annika

♥ Hannele på Hisingen sa...

Annika, inte helt okänd men absolut ingen bästa kompis :)
Ha en bra trädgårdshelg!