Jag var en del på sjukhus som barn för "falsk krupp" och vi fick katrinPlommonKompott till efterrätt med gräddmjölk (det var på den tiden när föräldrar inte fick hälsa på sina barn!). Jag tyckte att detta smakade sjukhus, så jag ville inte äta det som vuxen. Nu blev jag sugen... smakar helt ok faktiskt. Vet inte om denna efterrätt existerar fortfarande?
11 kommentarer:
Plommokompott är gott, men associerar till sjukhus och servicehus och hårda magar : )
Ha det gott i veckan
Anette
Anette, jag var bara typ 3 år, hade inte såna problem :)
Jo, det är gott. Jag sjuder de torkade plommonen, så att de inte blir helt och hållet mos och rör försiktigt ned potatismjölet utblandat med vatten.
Har du recept på fläder-chutney också?
Ulla Laiho, nu kommer jag nog göra detta flera gånger! jag letar efter fläderbärschutney-recept...
Jeg synes det så ut som en kompott, ja.
Her hjemme får man tag i sviskekompott, iallefall.
Sylvia, en gammaldags dessert, men gott med grädde, inser jag nu.
Gott, jag minns detta från förr. Och så undrar jag om inte plommondessert serverades till nyförlösta mammor på BB?
Klimakteriehäxan, det har jag ingen aning om :)
Jag har också ett minne av att man fick det på BB. Jag minns också att jag inte åt det...
Minns att den serverades ljummen med kall mjölk under min barndom. Det var på den tiden man hade efterrätt varje dag. Kanske bra för magen om man ligger stilla hela dagarna, får fart på systemet.
Znogge, bäst om man får grädde till...
Inga M, jag har inte tänkt detta som magmedicin :)
Skicka en kommentar