Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

23 mars 2013

Bättre förr?

Earth Hour men levande ljus ingen hit heller, för värmeljus är riktiga koldioxidbovar, förbättrar inte klimatet. Nya energilampor innehåller ofta kvicksilver, men som tur så finns det nu en svensk metod att återvinna kvicksilvret.

4 kommentarer:

Spessartin sa...

Jag tror man får tänka att hur man än vänder sig så har man r*ven bak, och att värdera huruvida det är sämre för miljön i stort att släppa ut mer koldioxid och bryta uran, vilket ju är följden av en större energiförbrukning, eller bryta kvicksilver och riskera att detta kommer ut i naturen (de flesta är ju faktiskt duktiga på att lämna sina lampor på miljöstation) är väldigt svårt. Den värderingen fixar inte jag att göra i vilket fall som helst. Vi lägger alltid våra trasiga lampor till miljöstationen och genom att använda lågenergi (går över till LED mer och mer) så förbrukar vi absolut mindre el.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Spessartin, vi återvinner alla glödlampor och uppskattar LED-lampor, som tänds snabbt, inte heta och innehåller ingen kvicksilver. Det är nog så att vi bör minska energiförbrukning, men det lilla man gör känns så futtigt ibland. Det finns bra eller bättre metoder, men när det inte är lönsamt för industrin, stannar det ofta där...

Znogge sa...

Ärligt talat begriper jag inte hur man förbjuder glödlampor och ersätter med en sort som innehåller kvicksilver?

♥ Hannele sa...

Znogge, inte jag heller...