Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

30 juli 2012

Frysen gick sönder

Sommarens varmaste dag och vår frys gick sönder. Vi hade fest på smält glass och
kunde köra lite mat till dottern. Min mor fick koka sylt av bären och laga lite kött.
Nu har vi skorpor, gjort bärkompott och smoothie, inte slängt nästan något.
Ny frys blir det, men vi ska inte stressa, tänka först vad vi behöver.English Bread Pudding: Vispa ihop ägg, gräddmjölk, farin- och vaniljsocker. Häll blandingen över brödet och russinen och låt stå 10 minuter. Strö över kanel + farinsocker, täck med aluminiumfolie och grädda 20 min i 175°C. Ta bort folien och grädda 20 min tills puddingen stannat. Servera med grädde och frukt.

19 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Har också den där kokboken, det jag gillar bäst ur den är dom "äkta" engelska sconsen. Det vi här i Sverige kallar för scones är inte i närheten smakmässigt!

♥ Hannele sa...

Susie, då har du inte smakat på mina smakrika scones :)

Inger sa...

Vilken otur mitt i sommaren, men skönt efter att ha tagit reda på allt.
Ha det bra!

Ruben sa...

Men herregud, varför sa du ingenting?!!! Jag hade tagit tåget direkt ner till Hisingen!

Ha det gott - du som har!
/Ruben

Cicki sa...

Det är ju inte precis det man önskar ska hända en varm sommardag.

Vi hade en frys som pajade en gång när vi var på semesterresa. Goda grannar tog hand om och räddade det frysta. Men det kändes lite pinsamt när jag fick springa runt och hämta mina skvättar med infrysta rester hos olika grannar....:-)

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Inger, lite oväntat, fast kanske inte för frysen var över 20 år gammal, skönt att vi slapp slänga, lite jobb bara :)

Ruben, skorporna och bärkrämen hade räckt till dej med :)

♥ Hannele sa...

Cicki, snälla grannar ni har. Nu fick dottern lite av det som inte hunnit tina. Min mor fick börja koka sylt den dagen, när vi skulle fira hennes 80-års dag...

Lilla Kullan sa...

Nä inte klättrar väl jag.;-)
Men nu får ni äta snabbt ser jag.
Tråkigt med frystrasigheter.
Kram

♥ Hannele sa...

Stina, klättra är roligt... Efter två decennier behöver vi nog en bra frys, detta slutade ändå lyckligt och vi behövde inte slänga nästan något :) Kram

Annika Christensen sa...

Vilken otur!
Men ni verkar ju klara av det på bästa sätt. Hoppas ni hittar en bra.
Tack för alla din hälsningar hos mig.
Ha en bra dag
Annika

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Annika Christensen, jag har förstått att en frys inte är evig... Nu ska vi inte stressa utan fundera lite, vad vi behöver.

Södergatan sa...

Det är bra att tänka över behovet av frys innan man köper ny.Vår frys i källaren (En gammal strömtjuv) pajade för ett halvår sedan.Då sa maken att vi kan väl vänta och se, vi kanske klarar oss med den vi har i köket.Jag har inte saknat den gamla ännu i alla fall.

♥ Hannele sa...

Södergatan, jag vill verkligen inte hamstra mat nu när vi bara är två. Det där med att storhandla är tydligen inte så smart, om man inte äter upp allt...

Znogge sa...

Retfullt när saker och ting går söder men efter 20 år kan man vara nöjd.

Elspisen som vi har i sommarstugan är 53 år gammal och går som en klocka!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Znogge, härligt med saker som håller!

helga sa...

Bra att ni hann ta tillvara maten. Jag har också varit med om det där en gång och då lagade vi till mat mm av allt innan det hade tinat för mycket!

♥ Hannele sa...

Helga, det i mitten hade inte tinat, körde det till dottern... Men glassen gick inte att rädda :)

Inga M sa...

Nostalgi! Brödpudding gjorde alltid min mamma och vi åt den med ovispad grädde till och katrinplommon.

♥ Hannele sa...

Inga M, jag har testat detta recept, jättegott!