Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

31 juli 2012

Har gett upp kampen

Jag har skapat en så trovärdig skog på vårt berg med lingon, ljung och tall så att till och med myrorna tror det är en riktig skog. Jag har kämpat med olika medel så att se inte skulle trivas och bygga bo, men nu tycker både jag och barnbarnet att de är kul att titta på dem.

12 kommentarer:

Znogge sa...

Här bor de runt omkring brevlådan av alla ställen! Verkar inte alls rätt miljö men tydligen...

♥ Hannele sa...

Znogge, de små kanske, dessa är stora skogsmyror..

Znogge sa...

Inga skogsmyror här utan den mindre varianten. Inte alls lika roliga att titta på...

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Znogge, nej, men de små ganska harmlösa, ute i alla fall...

Södergatan sa...

Det är fascinerande att titta på myror!Fast jag förstår att du inte vill ha invasion i trädgården,det kan bli för många,så klart.

♥ Hannele sa...

Södergatan, jo, vi hoppas att de inte biter i tårna :)

Bondjantan sa...

Mmm har hört det där med funlight... läskigt om det stämmer! Dricker inte nåt sånt men jag vet att många barnfamiljer dricker fun light för att slippa socker....

♥ Hannele sa...

Bondjäntan, jo, alla sötningsmedel är inte att leka med... Jag använder hellre helt vanligt socker hemma.

Inga Magnusson sa...

Helt ok med myror så länge de inte försöker flytta in i huset. Det görs här varje vår när de vaknar. Plötsligt finner vi fasaden full med myror som strävar uppåt för att bo på råvinden. Det är bara att myrra ett par dagar så ger de upp.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Inga Magnusson, jag är väl rädd att de ska bita mina små barnbarn i tårna...

Lotta 8`) sa...

hihi.. jag har nu provat FUN men icke att mina äckliga, stora rödmyror skyr detta, och jag vill faktiskt ha slipersna (slipers i pluralis?) vid rabatten kvar!

Ha det fortsatt skönt i sommaren, kram :)

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Lotta 8`) svår balansgång det där :)
Kram