Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

21 september 2011

Smörigt

Snart får det bli svarta börsen, jag köpte sista smörpaketet i affären, de hade en lapp på hyllan att alla kör med lchf-diet (low carb high fat). Man kan äta sej mätt på god mat och ändå gå ner. Mindre blodsockerhöjande kolhydrater och energi från fett i stället. När kroppen inte får socker, bränner den fett. Jag bantar inte, men har hela mitt liv ätit bara äkta smör, inte ens min mor har gett mej margarin. Våra barn är glada att de inte fick margarin som små. Arla-jätten försöker jag undvika, de pressar priserna för att minska de små mejeriernas lönsamhet; köper hellre Åsens, Falköpings, Wanås, Hjordnära.

10 kommentarer:

Synnøve. sa...

Smör är bäst.
Var i Arvika för en vecka sen och det var slutsålt på smöret.
Använder bara smör här med.
Det är det bästa :))

Hoppas det är bra med dig.
Kram Synnöve.

Ruben sa...

Ingen laxpudding utan smör, det är då ett som är säkert!!!
/Ruben

♥ Hannele sa...

Synnøve, oj, även slut där.... kram.

Ruben, håller med dej fullständigt.

Znogge sa...

Vi väljer Bregott. Helt ok tycker jag.

ulla laiho sa...

Bregott på smörgåsen och smör till matlagning och bakning - så naturligt som möjligt. Härdade fetter t.ex margarin är ju inte så bra.

Svenska smöret slut även i Ösmo - jag hittade ett paket Valio laktosfri smör, som jag tog.

skogsnuvan sa...

Här uppe har vi "Milko" men dom håller på att bli utkonkererad av Arla och dom kommer att köpa ut dom. Så får vi väl mjölk söderifrån för de flesta bönder här uppe har varit tvugna att sälja sina mjölkkor pga dåliga priser på mjölken. Känns sorgligt.

Ruben sa...

Idag fanns det smör på ICA, men dom rövarna hade höjt priset!!!!
/Ruben

Jord under naglarna sa...

Jaha, är det därför det är så svårt att få tag i smör. Ena gången var det helt slut och några gånger har de bara haft Icas egna smör, och det är inte alls gott.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Znogge, Bregott är också äkta smör, men dite dyrare om man ska baka och steka...

Ulla Laiho, åj,tydligen slut i hela Sverige. Visst är det naturliga bäst.

♥ Hannele sa...

Skogsnuvan, Arla är snuskig med sitt agerande, helt onödigt, de små har mycket godare mjölkprodukter.

Ruben, det var fult!

Jord, visst är det skillnad i smak.