Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

16 januari 2011

Maken bakar på surdeg

Maken fick lite surdeg på jobbet, riktigt gott bröd blev det.

18 kommentarer:

Stina sa...

Haha.. Jaa, vem vet. Ska titta under snön om jag kan hitta plommon.

Gott bröd gubben din gjort. Ser det ut som i alla fall.;-) Kram Stina

Hannele på Hisingen sa...

Stina, dom är nog uppätna, kram.

Christina sa...

Härligt! Min man brukar också baka matbröd ibland! Visst är det gott med hembakt!
Ha det gott!
Christina

Tant Grön sa...

Jättegott!
Men vad är det som gör att just surdegsbakande har blivit så poppis bland männen? Är surdeg mer macho än vanlig vetedeg? Finns det tävlingar i surdegsbakning? Kräver det särskilda muskler?

Hanneles bokparadis sa...

Christina, lite annorlunda sätt att baka,
han fick surdeg på jobbet. Mums.

Linda Lunda, det doftar så gott!

Tant Grön, det undrar jag också :)
Men jag klagar inte...

NinaH sa...

Mums! Bra "byte" maken gjorde på sitt på jobb!;-)

Klimakteriehäxan sa...

Suck. Fick en burk surdeg i present och skulle skrida till verket, men fann att det krävdes så mycket framförhållning och så mycket pyssel att jag kroknade. Borde nog slänga den där burken nu. Men surdegsbröd är gott, köper det gärna!

Znogge sa...

Surdegsbröd brukar vara saftiga och hållbara. Hembakat bröd är förresten alltid gott!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, man kan göra det enklare och baka som vanligt, låta degen stå över natten.

Znogge, väldigt saftigt och smakrikt, fast val av bra mjöl hjälper nog till.

Tankevågor sa...

De där bröden ser goda ut. Just nu är jag tyvärr inne i en period då jag inte bakar alls. Borde kanske slänga ihop lite bröd snart.

Hannele sa...

Londongirl, vi har också haft en sån period, ätit mindre bröd, men det är väldigt avkopplande att baka.

Merja sa...

Surdegs bakning har ju blivit riktigt populärt. Är sugen själv att prova:)

ulla laiho sa...

Snäll gubbe du har. Min köpte en bok med bl.a. surdegsbakning - och den gav han till mig, som inte kan eller vill baka. /Vänligen Ulla Laiho

Hannele på Hisingen sa...

Merja, jag har alltid bakat långsamt, gjort engångs-surdeg på ett par dagar, det funkar också. Bakning är avkopplande.

Ulla Laiho, men han kan ju baka själv :)

Britt sa...

Ännu en orsak till att ha Mannen hemma - nybakt bröd. Fast jag är rädd för att det inte skulle bli några surdegslimpor bakade även om Mannen bodde i Luleå (han bor i Västerås). Jag köper mina hos bagaren. Det är fantastiskt gott med surdegsbröd.

Lotta 8`) sa...

Gott med hembakat :) Kan inte det här med surdeg men gissar att man måste ha en slags "jäst" och att den är i degform? Kul att få på jobbet :) Kram ♥

Lotta 8`) sa...

Gott med hembakat :) Kan inte det här med surdeg men gissar att man måste ha en slags "jäst" och att den är i degform? Kul att få på jobbet :) Kram ♥

Hanneles bokparadis sa...

Britt, som finne är jag uppfödd på surbröd :)

Lotta 8`) jag har tidigare gjort enkelt surdeg och bröd, som får jäsa ett par dagar, blir saftigare och fylligare bröd.