Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.
9 oktober 2009
Pata negra skinka
Världens finaste skinka, Jamón Ibérico de Belotta, jag blev nyfiken och ville testa. Kilopriset 760 kr, men köpte bara 44 gram, och eftersom lufttorkad skinka inte väger något, kostade så där åtta skivor inte mer än 33 kronor. Gott, spännande att smaka, barnbarnet gillade det också.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
29 kommentarer:
Spännande att prova nya sorter:)
Trevlig helg!
Mmm!
Det ser gott ut!
Trevlig helg på dig, Hannele!
hälsn
AnnA
Merja, verkligen, och kilopriset var ju inte så farligt ;)
AnnA, både gott och nyttigt, trevlig helg.
Tur det var gott ;)
Ann Charlotte, grisar som fått äta ekollon,
måste väl bli gott :)
Mums... jag vill också smaka :)
Helga, du är så välkommen ;)
Mums fillebaba!
Trevlig helg Hannele
kram Tyra
VÄXTHUS O POTAGER
Tyra, man behöver inte ha så mycket av det goda, eller hur. Önskar dej riktigt trevlig hel, kram.
Underbart god!
Den skinkan köpte jag i saluhallen i Barcelona när jag var där i våras, kolla länken.... http://auroraborealis-1.blogspot.com/search/label/barcelona
Jag lade ut en del bilder på bloggen därifrån, bla på kvinnan bakom disken när hon handskär mina skivor. Åh va jag längtar tillbaka.....
Föresten jag blev så till mig av skinlängtan att jag glömde önska trevlig helg, Hannele!
Skinklängtan:)
Billan, du kan ju köpa Pata negra-skinka
på Coop och säkert i andra affärer också.
Vi på Hisingen har ju allt ;)
Trevlig helg.
Härligt! Den är verkligen supergod.Och dyr.
Men den mindre svindyra jamón ibérico är nästan lika god, tycker jag.
Låter spännande gott!
Nu blir det till att prova olika skinkor, den lufttorkade är supergod.
Hi hi, jag vet Hisingen är bara bäst....jag har ju bott där sjäv:) Men när det gäller skinkan...nä då ligger Hisingen i lä. Inget kan så en "hängande pata negra gris" som bjuder på en provsmakningsskiva bums från sitt"grisarsel". Förlåt språket:)
Jag skulle skriva slå inte så, men jag har ett kattskrälle som alltid ligger på mitt tangentbord eller hoppar och far runt mina händer så inga bokstäver blir som jag tänkt mig.
God fortsättning på helgen önskar billan på torpet!
Tant grön, som tur är, väger torkat kött inte så mycket, så man har faktiskt råd att smaka.
Nina H, kul att testa lite olika saker.
Inger, det tycker jag att du ska.
Billan, utbudet är ju otroligt stort här hemma, jag behöver inte åka bort för att få äta "hängande pata negra gris" ;)
Trevlig helg.
Mmmmm. Gott!!
Gärdsmygen, verkligen, första gången Pata negra skinka för mej.
Så underbart gott! Värd sitt pris!
ujjamej va gött det ser ut..
Klimakteriehäxan, det blev ju inte så dyrt..
Tant Brun, min dotter har gjort i ordning så fint med melon och ekologiska grönsaker.
Det är nog jättegott! Nästa helg ska jag på matmässa i Malmö - ska se om jag kan provsmaka då...
Gunilla, matmässa låter kul.
Pata negra är en klar favorit. Tror att den kostar det dubbla på Hötorgshallen.
Kinna, det kan jag tänka mej,
därför stannar jag gärna på Hisingen ;)
Skicka en kommentar