Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

31 oktober 2009

Happy Halloween

På lördag får vi tanter spöka ut oss mer än vanligt,
äta läskig godis, kanske ögon-muffins och spindel-bröd.Konstiga seder är jag van vid, jag har till och med firat Lucia och klätt mina barn till lucior och stjärngossar, jag hade aldrig sett sådant som barn. Jag har även spökat ut mina barn till påsk-häxor. Grannpojken med finska föräldrar fick inte vara med och tigga, han stod bredvid sina kompisar och tittade. Så det kan bli, när man flyttar till ett land med konstiga seder.

16 kommentarer:

AnnA sa...

Jaha, och jag borde sova, och ska tvinga mig snart...(Har sovit en stund framför tv:n förstås, och vaknade till nu.)
Titta här: http://janemdesign.blogspot.com/2009/10/ideas-for-halloween.html
så ska du få se ett festligt Halloweeninslag hos en rysk bloggare och designer.
Godnatt&Trevlig Helg!
hälsn AnnA

Yaelian sa...

Det är säkert roligt att spöka! Fina bilder!

synne sa...

Godmorgon.
Här har vi inte firat halloween någon gång. Men i år har vi fått förhandsbesked från grannbarnen om att de kommer hihi....
Spindlar och spökgodis är inköpt.
Ska till och med skära ut en liten pumpa....
Men mer än det blir det.
Ha nu en flott dag. Det ska vi.
Kramen på dig.
Synne.

Gerda-Thyra sa...

Jasså... finns det inga Påsk-kärringar i Finland?

Anonym sa...

Halloween kommer ursprungligen från Irland har jag hört men jag som gillar allt som heter Fira har inget emot det. Jag har skrapat ur en pumpa, gjort en pumpapaj och ska bjuda några vänner på middag dock inte på spindlar utan en rejäl älgstek.

Znogge sa...

Här har redan utklädda monster ringt på...

Happy Halloween!

Eleonora sa...

Ja ungar älskar ju att klä ut sig och ju hemskare desto bättre. Just Halloween gillar jag inte. Det är föör läskigt!!

Hannele sa...

AnnA, även ryssar kan ha kul, trevligt.
Ha en riktigt fin dag.

Yaelian, kul att pynta lite med orange blommor, maskerad har jag varit på några gånger, det är inte så ofta, ha en trevlig dag.

Synne, på jobbet har dom haft Halloween-tema med maskerad ibland, och våra amerikanska vänner har ordnat trevliga fester, det är inte bara för barn, roligt inslag i höstmörker. Ha en bra dag, kram.

Gerda-Thyra, i Finland fanns inte Lucia, inte midsommarstång, inga påsk-häxor, men såna saker håller ju på att ändra sej, ha en riktigt bra dag,

Anonym, visst är det kul att fira och ha lite fest även under den långa hösten, älgstek och pumpapaj låter toppen, ha en trevlig dag.

Znogge, hos oss får vi inte så många besök, men vi har godis i reserv, Happy Halloween!

Eleonora, jag har varit på vuxenfester också, maskerad, många spöken, men det är helt ok att klä sej till prinsessa med ;)
Ha en bra dag, kram.

Ingrid E sa...

Trevligt med lite fest i vintermörkret. Igår var det krabba ikväll blir det höstsoppa hos och med vänner.
Visst är det trevligt att vi har olika traditioner. Kul att kunna lära av varandra och alla skäl till fest ska tas till vara.
Trevlig Halloween!

Hannele sa...

Ingrid E, låter gott och mysigt, visst ska man lära av varandra och Halloween passar med sina glada färger till den långa mörka hösten, önskar dej en trevlig Halloween.

Ruben sa...

Inga spindelbullar, bara några sorts nyttiga, fiberrika muffins har jag fått idag! Men för några dagar sedan blev jag bjuden på mullbär. Jag tyckte det såg ut som larver, så jag blev väldigt misstänksam. Trevlig helg! /Ruben

Hannele sa...

Ruben, vita mullbär kan nästan se ut som larver, de svarta liknar mer hallon, men båda är goda,
ha en trevlig helg.

Birgit sa...

hApPy HaLlOwEeN, Hannele !!!
Birgit

Hannele sa...

Birgit, Happy Halloween!
Kram

Eva-Marie sa...

Vad trevligt att du uppskattar allt firande! Varifrån kommer du? Ditt namna låter tyskt. Din blogg är verkligen ett smörgåsbord av allt! Får jag länka? KRAM

Hannele sa...

Eva-Marie, tack, jag föddes i Åbo,
men har snart bott nästan 40 år i Göteborg.
kram.