Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

18 oktober 2008

Hemlösa katter i Rom

Rita ville se bilder på gamla ruiner mitt i Rom, hemlösa katters egen by.Tusentals hemlösa katter bor i Sacra Argentina mitt i Rom,
katternas egen Cat Sanctuary, en organisation tar hand om dem.Mitt i Rom har väl katterna inte mycket att välja på.

26 kommentarer:

Rita sa...

Tusen tack. Sympatiskt. Katternas egen by ;)

synne sa...

Där tror jag att de har det ganska bra.
Kramen mig.

Anja sa...

Fina foton! Härligt att katter kan få en fristad.
När jag var sist i St.Petersburg såg vi i innergårdar massvis med hemlösa katter. När jag påpekade detta för vår ryska vän svarade hon att det finns ungefär lika många gatubarn där....Vi är tillbaka på 1920-talets Sovjet och en ny Makarenko behövs....


mvh, Anja

Hanneles paradis sa...

Rita, on tuhansia kissoja, joku ne laskenut.

Synne, ,och turisterna har mycket att titta på.

Anja, tänk så olika det kan vara i olika delar i världen, syn både på djur och människor. Och fattigdom, som inte gäller alla.

Gerda-Thyra sa...

Katter har ju en utpräglad förmåga att leva i flock. Jag kommer ihåg hur det var i Haga i mitten/slutet på 80-talet... jag jobbade natt i som det då hette, "handikappomsorgen", jag ingick i en larmpatrull och var därför ute på larm i stadsdelen Haga nattetid. Haga revs och byggdes om under den här perioden, det var nästan bara en gäggig byggplats i hela stadsdelen.
Strax innan klockan 04.00 smög det fram katter, katter och återigen katter, från alla håll och kanter runt om i Haga... de var säkert närmare ett hundratal eller kanske mer...till en speciell plats nedanför Skansen Kronan.
Katterna "kunde" klockan... var liksom "radiostyrda" på denna bestämda tid!
Prick klockan 04.00 puttrade det in en liten ljusblå "Folkvagnsbubbla" och ut steg en liten dam, som gick fram till ett speciellt träd och alla katterna flockades runtomkring henne, hon portionerade ut mat till dem allihop samtidigt som hon pratade till dem på någon form av "kvittrande finska".
Jag och mina kolleger försökte få kontakt med "kattdamen" men hon ignorerade oss totalt... vi existerade helt enkelt inte för henne... vi fanns bara inte!
Det var helt otroligt att se detta fenomen, både när det gällde katternas beteende men även denna dam som hade "vigt sitt liv" till dessa hemlösa, ruggslitna och många gånger sjuka katter! Vem vet... hon kanske åkte runt till andra ställen i stan och gav mat och omsorg till flera "vildkatter"...!?
Sedan när Haga var "färdigrenoverat och uppsnyggat till bristningsgränsen" så sköt komunen av alla katterna och den lilla "kattdamen" såg vi sedan aldrig mera!

Hanneles paradis sa...

Gerda-Thyra, Tack för din berättelse!
Säg inte att vi har jobbat tillsammans ;)

Znogge sa...

Tänk bara på våra sommarkatter! Undrar om det fortfarande är ett lika stort problem...

Hanneles paradis sa...

Znogge, sommarkatter är ett problem, det är märkligt, hur mäsnniskor tänker. Man kan hyra katt på bondgårdar, bättre alternativ.

Richiesliv DÅ och NU sa...

Stackars katter. Tack och lov att ngn är så godhjärtad att hjälpa dem hemlösa katter som finns runt omkring.

Bra information Hannis!

kram!

Gerda-Thyra sa...

Vaddå... jobbat ihop??????????????!!!

Hanneles paradis sa...

Richie, inte varje år man tänker på katter i Rom.

Gerda-Thyra, jag jobbade också i Haga och körde omkring på nätterna, i larmpatrull, hette det väl, minns inte vilket år, på 1990-talet.

Eleonora sa...

Fredagsmystallriken ser toppengod ut!! Trevlig helg och kram kram

Gerda-Thyra sa...

Aha... du jobbade alltså i "lokala jouren", som det hette på den tiden...
Jag jobbade i dåvarande "Haga Handikapp", blev sedan "Haga Teamet".. och numera finns det inte längre, i alla fall inte i den gamla formen! Vi satt tillsammans, i Stadsdelshuset, med lokala jouren och hade gemensamt larm!
Kul!!!

Hanneles paradis sa...

Eleonora, man får unna sej lite gott,
ha en mysig lördagkväll.

Gerda-Thyra, aha, så heter det, vi satt i Stadsdelshuset minns jag. Jag jobbade också i Annedal Handikapp, mest på natten, bodde på Seminariegatan.

Poppins sa...

Skönt att veta att det finns någon som förbarmar sig över dem.

Hanneles paradis sa...

Poppins, katterna har blivit en riktig turistattraktion i Rom.

Gerda-Thyra sa...

Om du menar Carl Grimbergsgatans Handikapp, inne på samma gård som Annedals Hus, så har även jag jobbat där på natten...! ( Fast DÄR trivdes jag aldrig..."huvva"...) Vilket roligt sammanträffande i så fall!!!

Hannele sa...

Gerda-Thyra, hihih, verkligen :)

Inga M sa...

Är det verkligen katternas fristad?

Hanneles paradis sa...

Inga M, mitt i Rom finns väl inte många andra alternativ.

Linnéa sa...

Svar:Jag är tjejen i den blå kjolen, och jag äter massor, sitter just nu å frossar kodis, just so you know ;p

Hanneles paradis sa...

Linnéa, godis är inte mat...

matte sa...

när jag läser det här inlägget så kommer jag ihåg en katt.. just i Rom, en vit honkatt, höggravid i mer än 40 graders värme som låg och flåsade mitt i solen, så tjock så hon hade svårt att flytta på sig.

Hanneles paradis sa...

Matte, låter inget vidare.

Anonym sa...

Vacker fristad för katterna. Tur att någon som har lite koll på det hela. Kul att du alltid har något annorlunda att visa och berätta.
Whisky besöket verkar också vara trevlig. Gott nja - det var det förr men inte längre.
Kul att se iallafall.
ha det gott
Annika
Naturliga Ting

Hanneles paradis sa...

Annika, det fanns sorter i Skottland, som slank ner, men bra anledning att få maken med på trädgårdsresa ;)
Ha en bra kväll, kram.