Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

16 oktober 2008

Mary Poppins

Generalrepetition av Mary Poppins, fin föreställning, riktig må-bra-opera. Lagom med magi, som det ska vara på teater, fina kostymer, bra barnsångare, otroligt vackra scenbyten. Bejaka-barnet-i-dej budskap, du kan om du vill. Lite för långt som en familjeföreställning, men vi njöt.

Inte hemma ikväll
Dottern och jag har köpt biljetter till Opera.
Utmärkelser Tack, Lily, Poppins och Synne för de fina utmärkelsena, jag är mallig och delar ut dem helt orättvist till några manliga bloggare, utan invärters ordning:

Jaska som har en fin trädgård, Hannu, som kan bjuda både på musik, recept, men mest trädgård, Canis Lupus som trivs bland ruiner, Fader Coz som målar tavlor, Bengt-Alfred som berättar rövarhistorier, Samuel som filosoferar om kärlek och pengar, Daniel som shoppar och fyndar.

25 kommentarer:

synne sa...

Grattis :D
Kramen på dig.
Synne.

annette sa...

Grattis, Du är värd varenda Award Du får, kul att Du delar ut dem till manliga Bloggare, lite för lite av dessa tycker jag!

Ha Det så bra!

//annette

Hanneles paradis sa...

Synne, tack tack, önskar dej en mysig höstdag, kram.

Annette, tack, visstfinns det plats för fler kliar i bloggvärlden, blir roligare med lite jämlikhet, ha en bra dag, kram.

Anonym sa...

Tack Hannele!
coz

Hanneles paradis sa...

Coz, var så god, ha en bra dag :)

botanosofi/Maria sa...

Hej! Rolig och livsbejakande blogg! får mej på bra humör! Tack!
Maria
www.botanosofi.bloggagratis.se

Inga M sa...

Jag borde gå på Göteborgsoperan någon gång. Är det väldigt högt upp där man sitter som publik? Jag är himla höjdrädd.

Det Mörka Hotet sa...

TACK så väldigt, väldigt mycket, Hannele: kram!


Samuel

Hannu på Kinnekulle sa...

hehe, då förstår jag. Tack, nu köper jag en bakelse och firar... ;)

Charlotte sa...

Hoppas ni får det trevligt på operan - och tack för tipsen på nötvåfflor + fler spännande "stenåldersrecept" man kan hitta på din blogg! Bra att ha när fantasin börjar tryta.

Ingrid E sa...

Hoppas att ni får en trevlig kväll. Bra att din dotter tar chansen o är med på så mycket som möjligt nu när hon kan. Förhoppningsvis blir det annat i december:-)

Canis Lupus sa...

Åhh många tack! :)

Anonym sa...

Grattis Hannele!!

Ha en trevlig kväll på operan...

Znogge sa...

Grattis till utmärkelsen!

Hanneles paradis sa...

aria, det var snällt sagt, kul att du hittade hit.

Inga M, sant att de högsta platserna är väldigt högt, men man kan också välja att sitta på parketten.

Samuel, var så god, kram.

Hannu på Kinnekulle, det är så här i bloggvärlden,
hoppas bakelsen smakade :)

Charlotte, tack, alltid roligt med underhållning. Visst finns det mycket gott och nyttigt, som man inte testat tidigare.

Ingrid E, tackar, dotterns liv tar väl inte slut bara för att jag blir mormor ;)

Canis Lupus, var så god :)

Helga, tack, det var för ett tag sedan jag var på operan sist.

Znogge, tackar, ha en bra dag.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Du förtjänar dina utmärkelser! Apropå Doris Lessing som du sa kommer ut med en ny bok, gillar du nåt av henne? (Jag läste "Det femte barnet" och gav upp...)

NinaH sa...

Har många fina upplevelser från den Göteborgs-byggnaden! Hade gärna följt med er i kväll! (...men tyvärr för många mil till Gbg!) Härligt med opera!
På tal om lärarminen du skriver om: vi musiklärare får inte sällan fungera som någon slags "kuratorersättare" när eleven äntligen ges en chans att tala om ditt & datt ensam med en vuxen.... som många annars verkar ha få tillfällen till... För många va våra elever är nog pratstunden lika - kanske mer - värdefull som musikupplevelserna!;-) Men fniss... Måste ändå erkänna att jag aldrig varit inne på så vågade ämnen som du! Och nog även i fortsättningen undviker det... så inga missförstånd kan uppstå... så att säga! Jag är säker på att du dock klarar det galant & självklart & okomplicerat utan att några missförstånd uppstår! Och nog är den enda som gör det!;-)

NinaH sa...

PS Grattis till dina nya utmärkelser! DS

Hanneles paradis sa...

Karin, Det femte barnet är väl en av de debbigaste böckerna av Doris Lessing, jag ska fundera något roligare, hennes noveller exempelvis.

Nina H, tackar. Visst känns det ofta, att eleverna har för få vuxna, som lyssnar på dem. Jag undviker också gärna dylika ämnen, vill gärna hålla lite distans, men när man väl är där, kan man inte backa :)
Kram.

Merja sa...

Grattis!
Trevlig helg!!

Hanneles paradis sa...

Merja, kul med utmärkelser, trevlig helg.

Daniel sa...

Vad snäll å fin du e!!!!

Vi finnar, vi kan! ;)

Hanneles paradis sa...

Daniel, eller hur :)

Poppins sa...

På tiden någon tänker på herrarna i blogvärlden. Bra gjort!

kram

PS Tyckte du inte att jag sjöng bra? :)

Hanneles paradis sa...

Poppins, visst kunde fler herrar blogga,
jag kan inte bedöma någons sång :)