Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

5 september 2008

Stöldgods

Solguden Herkules får härska många år till på mitt berg.Räddningsauktion egentligen, för jag räddade soluret från grävskopan,
det var gömd bland allt skräp och långt gräs.Nu finns varken bassäng eller hus kvar.Från huset har man sett soluret, förmodligen var det belyst.

18 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon Hannele Å sådan tur att du fick syn på den skatten. Herkules gjorde ju stordåd han.Liksom du när du fann skatten
Tråkigt när grävskoporna bara jämnar allt med marken men det går hju vidare livet där med tomten bebyggs nytt liv kommer får vi tro En skön fredag till dig

synne sa...

Ett vacket solur. Vill ha ett sånt här med. Funderar på att göra en liten vattenspelgel till våren och letar efter en liten Herkules som kan stå där och vakta.
Visst är det på nått sätt tråkigt när gamla hus blir borta. För tänk om de kunde tala....
Vad skulle dom inte kunna berätta.
Ha nu en strålande helg och hoppas solen skiner över dig och Herkules.
Synne.

Spessartin sa...

Solur är så vackra! Vad bra att du räddade det!

Vi har ett som vi skall renovera och sen åker det ut i trädgården. Det får bli ett vinterprojekt att renovera det och göra det fint så att det kan pryda vår trädgård till sommaren. Jag älskar solur, tänk att det finns människor som avskyr dessa underbara skapelser!

Karin A sa...

Att rädda är ju inte att stjäla!!! :) Så fint - gillar den rostiga färgen. Ska tydligen ha funnits ett solur även hos oss. Jag hoppas det blev räddat också!

Trevlig helg! Kram Karin

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, visst är det bra, att jag lyckades rädda Herkules, ingen annan ville ju ha honom, här ska det bara bli väg, myndigheterna har bestämt. Ha en solig fredag.

Synne, vattenspeglar är fina, jag ser här, hur fåglarna älskar det också. Gamla hus och gamla trädgårdar är mysiga på något sätt, ha en bra dag, kram.

Spessartin, det känns bättre att ha Herkules i vår trädgård än under grävskoporna, jag tänker inte renovera denna, tycker den är lite charmig precis som den är.

Karin A, visst är Herkules fin med all sin rost, konstigt att alla inte uppskattar dessa skatter, ha en bra fredag, kram.

Yolanda Elizabet sa...

You can jump from the attic window right into that pond, but only if there's enough water in it. ;-)

Kram, Yolanda

Charlotte sa...

Behjärtansvärd insats att rädda den fina Herkules.
Och hjärtligt välkommen till mig på charlotte.nu och tävla om hjärtan. Trevlig helg!

Ingrid E sa...

Inte är det stöld! Snarast kulturgärning! Härligt att det får leva vidare. Bra gjort!

Hanneles paradis sa...

Yolanda Elizabet, yes, but this house doesn't exist anymore. Kram.

Charlotte, lite hjärtan kan man behöva.

Ingrid E, så är det nog, kulturgärning, det känns väldigt bra att ha Herkules här hos mej, han börjar bli kompis med David.

Piondröm sa...

Vad bra att du tog hand om soluret.
Det får säkert en bra plats i din trädgård. Jag såg ett på en loppis för ett tag sen, och nu ångrar jag mig att jag inte köpte det. Jag hade inte loppis ögonen med mig. så dumt!!!!
Kram Carina

sus sa...

Det är fint med solur -rostiga eller inte!

Hanneles paradis sa...

Carina, du är väl duktig på att hitta saker på loppis, man får bestämma sej fort, för här försvinner bra saker fort, kram.

Sus, visst är även det rostiga fint.

JULIE K sa...

Å så bra at du tog den : )

Hanneles paradis sa...

Julie, passar perfekt i min trädgård :)

Anonym sa...

Du har helt enkelt gjort en väljärning... Observera att jag stavat fel med flit ;) Trevlig helg!

Hanneles paradis sa...

Helga, fin stavning :)
Ha en riktigt solig helg.

Ingrid E sa...

Nu har vi ätit jättegott och det är dags att sova för din dotter skall upp imorgon bitti. Jättetrevligt ha henne här!

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, låter toppen, tack för att du tar hand om min dotter, så slipper jag oroa mej i den stora staden, kram.