Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

11 augusti 2008

Trädgårdens tempel

Gunnel berättade om Lusthuset på Botaniska som hon inrett och visade inspirerande bilder från trädgårdar hon besökt i olika länder. I sin egen trädgård får man ha det precis som man själv vill, sa Gunnel.Fönstren är kalkade med historiska acanthus-blad,
som man smyckat med redan under gamla grekerna. Ett lusthus ska ha en plats att sitta och njuta i, ett stort citrusträd och finns det vackrare prydnad än kronärtskocka med sina fina blad.Gunnel fick signera min bok, hon har också gett ut en guide till över 600 svenska trädgårdar, som man kan besöka, Trädgårdsriket.

20 kommentarer:

Glädjekällan sa...

Hannele
Tur att inte din Blogg försvunnit. Letade efter Gunnels bidrag till Göteborgs Lustgårdar när vi var på Trädgårdsföreningen. Nu förstår jag varför vi inget fann. Det är till Botan vi måste åka.
Ha det gott
Birgitta

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon på dig. Å har du varit på detta med så roligt,,och härlig bok Jag gillar Gunnel med hon verkar inte å där märkvärdig utan rätt jordnära som man säger.Vackert lusthus är det.

sericea sa...

spännande att träffa Gunnel, hon kan så mycket. vackra bilder!

Hanneles paradis sa...

Birgitta, jag andades ut, när bloggen kom tillbaka. Det är verkligen inte lätt att hitta allt man vill se bland Lustgådarna..

Filifjonkan, Gunnel är väldigt bra och kunnig, jordnära är ett väldigt bra ord för att beskriva henne ;)

Sericea, det är väldigt trevligt och inspirerande att lyssna på Gunnel, jag hade stort behov av det efter mina snigelperioder, hade tapapt lusten lite för växter.

Anja sa...

Som sagt, så hann jag inte dit, men det finns en omgång till i september och den tänker inte jag missa.

mvh, Anja

synne sa...

Hon är så härlig att se på. Hennes program på tvn brukar jag alltid se.
Måste klicka mig in där och kika.
Tack för tipset.
Skönt att du kan se din blogg nu hehe...
Kram mig.
Synne.

Nina sa...

mmm... den där trädstammen skulle jag vilja pilla lite på... ser så mjuk och fin ut.

Poppins sa...

Jag saknar fortfarande Gröna Rum på teve...

Hanneles paradis sa...

Synne, verkligen härligt att ha sin blogg igen. Jag saknar Gunnels Gröna Rum, det var riktit trädgårdsprogram, inget make-over med massa grävskopor.

Nina, du ska nog låta bli...

Poppins, jag saknar också, de nya trädgårdsprogrammen jättetråkiga, allt klart på tre dagar...

Lilla P sa...

Åh vilket underbart litet lusthus... Nästan som ett mini-orangeri!! Vill ha!!!

Hanneles paradis sa...

Lilla P, det kan väl inte vara så dyrt ;)

Filifjonkan 1 sa...

Testar om det fungerat som jag tänkt mig har bytt loggan lite ser det när denna kommentar kommit in och visar sig så håll tummarna nu klickar jag ut den! :)

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, en sån stilig hatt!

annette sa...

Hej Hannele!

Ja, Gunnels program Gröna Rum saknar jag mycket, det var verkligen ett trädgårdsprogram gjort av en jordnära programledare, måste ha varit trevligt att träffa henne.

Kram //annette

Hanneles paradis sa...

Annette, hennes program var riktiga, inte bara grävskopor och massa folk, Gunnel har väldigt inspirerande föredrag, för hon gillar verkligen trädgård, kram.

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Ett lusthus vore inte helt fel! :-) När jag var på Glyptoteket i Köpenhamn var det rofullt att sitta i det första "rummet", högt i tak, fullt med fönster och stora palmer osv. Man ville bara sitta där bland allt det gröna och finnas till, det var så skönt.

ÅsaL sa...

Sicket underbart lusthus!

Hanneles paradis sa...

Pethra, du har fattat poängen, ett lusthus är till för att sitta och reflektera i, jag ska en dag göra ett lusthus av mitt lilla växthus.

Åsa L, visst får man vill-ha-känslor.

Di sa...

Aha..undrar om Pilgården i Sundsvall finns med :) Du är välkommen hit upp och se den, den är rolig, fast jag har inte varit där i år ännu, men jag ska snart!
Ha en underbar dag, och ska titta om jag hittar boken, den verkar skoj.

Hanneles paradis sa...

Di, låter som ett spännande förslag, jag tycker trädgårdar norr är väldigt intressanta,
ha en mysig dag.