Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

9 augusti 2008

Fjällmarathon 2008

Skönt, att bloggen är som vanligt igen.Många som har sprungit Stockholm Marathon och New York Marathon, men bara en liten skara har sprungit Fjällmarathon.Andra året för sonen, som tyckte det var tufft i år, mycket uppåt, där man inte kunde springa. Som uppvärmning gick han 12 km till vägen och hem igen.

Inget slarv utan med flit Med flit låter jag kaprifolen klättra på altanen för att sprida sin doft på kvällarna. Efter blomningen klipper jag bort dem, till makens stora lättnad, för det är ju han som oljar och målar huset.Tillfälliga förbindelser ska uppmuntras i trädgården, detta kommer ju inte att upprepas nästa sommar, så man kan passa på att njuta av det, så länge det varar, innan jag förpassar lösdrivaren till komposten.

33 kommentarer:

synne sa...

Jag ser dig :D
Skönt att du ser dig med hehe...
Kanske är så man ska göra med dom. Det blir så fult på husväggen av dom.
Ska tipsa grannen.
Tack för dagens nyttiga tips.
Kram mig.
Synne.

Hanneles paradis sa...

Synne, härligt att synas igen :)
Kaprifolen får inte täcka allt, men den får gärna blomma och dofta, innan jag klipper bort grenarna, ha en fin lördag, kram.

Inga M sa...

Haha jag har också svårt att ta bort egensinniga lösdrivare. En självsådd gran är nu uppe i dryg julgranshöjd!

Hanneles paradis sa...

Inga M, visst får man ta vara på och njuta av vildingar, min gran har jag formklippt, så nu har jag en PLATT julgran..

Fritt ur hjärtat sa...

Man blir så ställd när det krånglar! Jag kom inte in på din sida på hela dagen igår, då blir man bekymrad. Gott att se dig!!

Hanneles paradis sa...

Fritt ur hjärtat, jag var riktigt bekymrad själv, för detta varade flera dagar, det var så mystiskt, för mina andra bloggar fungerade, skönt att allt normalt igen :)

Moas sa...

Så bra att strulet ordnade sig, förstår att du blev lite skraj.. härliga kaprifol.. en riktig skönhet är det.. =) ha en skön helg..Monica

Hanneles paradis sa...

Monica, visst blir man lite svettig, för efter ett par dagar visste jag inte, om det bara var tillfälligt fel... Kaprifol har en sån underbar doft, jag verkligen njuter, ha en solig helg, kram.

sus sa...

Konstigt det där som hände på bloggen, men det är historia nu!

Och kaprifolen är underbar, har en "vild" precis utanför - vid skogskanten. (Så min Darling slipper den!)

Hanneles paradis sa...

Sus, hoppas historien inte upprepar sej :)
Kaprifol är så fin med sin kvällsdoft, jag hade bara en liten pinne, som jag vårdade ömt, nu har jag kaprifol där jag vill ha det, kanske lite för mycket som marktäckare på berget nu..

Rita sa...

Ihanat on taas värit. Tuommoista kaprifolia en tunnekaan... Eilen sovittelimme köynnösvehkaa paremmin telineeseen (tai mikä se suomeksi onkaan, englanniksi "trellis").

Grattis että sait blogisi takaisin!

Hanneles paradis sa...

Rita, ihana taas kun saa vapaasti lukea ja kirjoitella blogiini. Tuo kaprifooli, Tuoksuköynnöskuusama, villi, ihan Göteborgin kansalliskukka, maanpeittäjä kallioilla ja kiipeilee puihin.

annette sa...

hannele!
Skönt att Du är tillbaka på "riktigt" igen, saknade Dej mycket när Du var borta.

Svar på Ditt inlägg om Tv:
Tänk att det blev jag inte så förvånad över att höra från Dej;)

Ibland undrar jag varför den står där där den står, för jag tittar inte så mycket, men sport tycker jag om att se och då får den stå kvar.

Ha en skön lördag!
Kram //annette

Anonym sa...

Ja det var skönt att den kom igång igen nu när jag äntligen fick till en länk till dig. Mina lösdrivare brukar faktiskt övervintra. Jag gillar lösdrivare det passar i min trädgård som är lite halvvild.
Just nu är det kaos i hela trädgården men vi har iallafall fått in mycket ved.
Ha det gott
Annika
Naturliga Ting

Hanneles paradis sa...

Annette, jag saknade också att läsa i bloggar, var så krångligt alltihopa, så visste jag ju inte, om det bara var tillfälligt..
Vi har inte hunnit att sakna TV ännu, men den dagen vi gör det, så köper vi väl en, ha en härlig solig lördag, kram

Annika, många av mina lösdrivare får övervintra, men kombinationerna återkommer sällan, man får njuta av dem för stunden, jag gillar det lite halvvilda, naturliga, en trädgård ska ha överraskninger. Ha det så bra.

Nina sa...

Nääää, jag vet inte varför man ska ha makt.. men det stod så i visdomsordet. Och makt ser jag inte som den makt som förtrycker och förnedrar. Jag ser det som makt att vara på sig själv och ta för sig av livet.

Hanneles paradis sa...

Nina, man ska väl välja själv,
vilka visdomsord man ska läsa ;)

Hemma på Landet sa...

Jasså du väntar hem "mysingen"? Då får ni lukta på kaprifolen tillsammans då. Kramis gumman:-)

Hanneles paradis sa...

Stina, en vecka som gräsänka är lagom, inte längre tid, hoppas det är ljust, när prinsen kommer hem, så vi kan sitta och lukta på blommorna tillsammans ;)
Kram.

sericea sa...

Välkommen tillbaka! Kaprifoler är vackra men lite greniga och bökiga. men man får ta det onda med det goda!

Anna sa...

Ja här har jag varit o knackat på många gånger men nu öppnade du till sist. Härligt! Så bjuder du på blommor oxå...då blir jag glad...

Hanneles paradis sa...

Sericea, tack, tufft att vara borta ofrivilligt. Jag har inte uppfattat min vilda kaprifol grenig eller besvärlig efter 15 år, sällan jag beskär, tar bara bort någon enstaka gren.

Anna, skönt att du kunde komma in idag, det har kännts lite nervöst. Nu finns massa härligt att titta och smaka på i trädgården.

Merja sa...

Ljuvligt med kaprifol doft om kvällarna!!

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Lösdrivaren sitter bakom vårt växthus iår.. det är purpuklätten som vart år dyker upp på de mest udda ställen! =)/kram åsa

Hanneles paradis sa...

Merja, eller hur, man blir lycklig av doften.

Åsa, purpurklätt är ju så fin och inte speciellt besvärlig, några lösdrivare behövs, kram.

Monica sa...

Puh, skönt att se att din bortkomna blogg kommit till rätta! Förstår att du var orolig, det kan man bli för mindre...

Hannele sa...

Monica, klart jag var orolig, skulle vara synd, om jag fick börja från början, hit har ju många hittat, nu kör vi som vanligt igen.

Filifjonkan sa...

Hej Hannele. Ställer en påse marknadsgodis (choklad med nötter) här på din bänk, Ja jag är mycket för tillfällig förbindelser som självsår sig dess är ju så torktåliga så man tror inte det är sant ju Sen sätter de sig där de har lust, Detta år satte de sig i min trälåda trodde inte det var sant men det var det

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, tackar så mycket, nu har gästerna gått hem, så jag tänkte ligga i soffan en stund med god bok, det ska smaka sååå gott.
Självsådda plantor är kul, alltid välkommet till min trädgård.

mossfolk sa...

Oj, en annan (jag) hade känt sig mycket hurtig bara av att knata fram och tillbaka. Hade kunnat sitta med fikakorgen någonstans och heja på :)

Hanneles paradis sa...

Mossfolk, synd att man inte var där och hejade, publiken var nog inte så stor. Nu hade sonen inte mycket val, för det finns inga vägar där uppe på fjällen, men visst var det starkt gjort.

Petra sa...

Fjällmarathon är toppenkul =) Snygga bilder.

Hannele sa...

Petra, tufft och annorlunda.