Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

27 juli 2008

hos Ingrid E

Ingrid E sköter om och vattnar sin rabatt, fast mest tjôt med alla trevliga grannar. Vi hade ett par fina dagar i trädgårdens tecken i Stockholm, några saker vi inte hann med, tack för all din gästfrihet.Peace-rosen blommar så fint nu. Peace var den första ros, som jag köpte till min uteplats, i min första lägenhet som 19-åring.Ingrid formklipper sina fina berberisbuskar, hon kan även använda bären i grytor och såser, torkade berberisbär säljs i invandrarbutiker.Ingrid ville inte smaka på de goda häggmispelbären, Amelanchier alnifolia, säljs ibland som blåbärsträd eller saskatoon, gammal indianväxt.Druvfläder ska Ingrid inte äta, vacker färg och klase-form, giftig.Ingen falukorv fick jag, men champagne-senap till ost och vin,
vacker solnedgång och rosa luftballonger på Ingrids fina altan.Vacker utsikt över båthamnen och Kista Science City.Ingrids badbrygga, som hon ordnat till allas glädje i Danderyd.Inte bara tunnelbana i Stockholm. Vi väntade på Café Spårvagn på lördag vid Hazeliusporten kl 15:34 och denna vagn stannar, men öppnar inte dörrarna utan kör bara förbi. Vi törstiga och längtade så, obegripligt.

22 kommentarer:

Ingrid E sa...

Visst har jag det bra! Gröna omgivningar men ändå nära till stan. Underbara grannar, bjöd oss på fikonlikör.
Vi har mycket kvar att göra i Stockholm t ex båttur till fyra slott, Haga, Ulriksdal mm. Och åka cafévagn! Välkommen åter!

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, grannens fikonlikör var inte dumt, de får gärna flytta till Hisingen. Allt hann vi inte med, kanske måste jag åka till Stockholm en gång till :)

Ingrid E sa...

Det finns mycket mer att se! grannen får du däremot inte ta ifrån mig! Trevliga grannar är guld värda!

Hannele skrattar sa...

Ingrid E, vi kan byta grannar :)

Filifjonkan 1 sa...

Men så himlars mysigt Ingrid har det,,,och vad gott och fint och varmt ni hade det det var ju evig tur med vädret för er. Ja druvfläder har Filifjonkan med och som sagt inte ätas eller saftas men den växer som en vilde den buske Har sågat av den jäms marken och på år 2 är den enorm igen. Häggmispeln äter du den ? Har testat men tyckte den var hård. kanske den inte var mogen rikitgt då,
Berberis är ju också enormväxande har ett par som sitter som staket nästan för rådjuren den lutar sig mot taggtråden som jag har lite okamratligt som tomtgräns. Har med torkat de förr men slutat nu

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, visst är druvfläder vacker att se på, vackra blad också, den har sitt prydnadsvärde, man behöver ju inte äta allt. Jag sågar inte ner, utan stammar upp mitt fläderträd.

Berberis blir bäst, om man formklipper den och inte låter spreta åt alla håll. Häggmispelbär är väldigt goda och säkert nyttiga också, jag slåss om dem med fåglarna, de ska vara mjuka och söta.

annette sa...

Vilka helt underbara dagar Du/ Ni verkar ha haft i Stockholm, ute vid Rosendal är det ljuvligt bara att vara och att äta och dricka.

Du verkar ha förmågan att tillvara på livets goda!!

Kram //annette

Hanneles paradis sa...

Annette, stämmer nog att jag har lätt för att njuta oavsett var jag är, kul att hitta så mycket fint i Stockholm, kram.

Solvarm sa...

Hej Hannele!

Jag har förstått av IngridEs inlägg, att hon bodde i vackra omgivningar, och nu bekräftar du det ytterligare.

En skön fortsättning på kvällen önskar jag dej. Irene

Hanneles paradis sa...

ene, visst är det härligt att bo i en vacker omgivning, gäller bara att utnyttja det och vara ute mycket. Ha en fin sommarkväll.

Lizaloop sa...

Såg att du som jag vunnit en pionbok så jag måste ju kika in och gratulera!!!

Hanneles paradis sa...

Lizaloop, tack, visst är det kul :)

Nina sa...

Jag har nominerat dig... fast jag ser nu att du redan fått utmärkelsen. Men... här kommer en till då!

http://ninajohangarden.blogg.se/2008/july/da-var-det-den-dar-nomineringen-da.html

Hannele sa...

Nina, tackar, så gulligt av dej. Kram.

Znogge sa...

Vilken badbrygga! Kan tänka mig att den uppskattas av många:-)

Hanneles paradis sa...

Znogge, verkligen, Ingrid berättade, hur många halkade tidigare, nu var det mycket folk som badade denna varma sommardag.

synne sa...

Tänk att bo på landet mitt i stan....
Går bara i världens vackraste huvudstad, Stockholm.
Sen får resten av världen säga vad dom vill.
Du har ialla fall haft en härlig tid där du varit. Sånt lever man på länge.
Kramen till dig.
Synne.

Hanneles paradis sa...

Synne, hihi, jag skulle säga att man kan bo på landet mitt i stan även i Göteborg med ;)
Goda semesterminnen är fint på vintern.
Kram.

Birgit sa...

Jättenäckrosorna? Sind bei uns wohl Lotusblumen. Wunderschöne Wasserpflanzen.
Hälsningar Birgit

Hanneles paradis sa...

Birgit, Stockholm ist schön auch mit Blumen.

Nicoline på Fädernegården sa...

Men Hannele har du varit i Stockholm? Det är ju alldeles nära mig som bor inte långt från Ingrid E. Min sjö ligger alldeles nära Danderyd. Visst är det vackert i vår huvudstad.

Hanneles paradis sa...

Nicoline, bara ett par nätter och vi hann med mycket tycker jag, på sommaren är Stockholm otroligt vacker stad.