Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

1 juli 2008

Bra start

Första gången för oss båda att vandra i fjällen.Helt underbart, ca +20° C och sol och 12 km att gå, uppåt.Fullkorns-våffla med hjortronsylt och fin utsikt över bergen. Från Enafors hade vi beställt taxi till Storulvån och startade med deras fina frukostbuffé; kaffe, juice, hembakat, ägg, sill, fil, gröt, frukt, all sorts pålägg. Man kan också köpa ett lunchpaket och fylla termosen med hett vatten.Bra start på resan, maken hade en halv flaska vin och ost i ryggsäcken
och vi skålar på tåget i plastmuggar, 14 timmar i trång liggvagn.

16 kommentarer:

Nina sa...

Härligt att fjällvandra. Det vill jag med. Men annat har kommit emellan.

Räcker så bra med lilla Midsommarfjället. Ganska nära mitt sommarland. Allt för att se om fjällvandring är så kul som jag tror.

Hanneles paradis sa...

Nina, Hisingen är ju också bra och jag fick vänta 55 år på min första fjällvandring, aldrig för sent ;)

Spessartin sa...

Det är underbart att fjällvandra - det gjorde vi förra året. Du kan läsa om det på min blogg här: http://spessartin.blogg.se/2007/august/fjallraven-classic-2007.html Finns lite bilder och annat... det är verkligen speciellt att vandra i landskap och områden dit det inte finns några vägar, dit man måste ta sig till fots... jag gillar det väldigt mycket.

Hanneles paradis sa...

Spessartin, verkligen underbart, jag fick verkligen mersmak, men det där med packning, vill helst gå där, man inte behöver så mycket med sej... som turen till Blåhammren.

Fritt ur hjärtat sa...

Häeligt, har en avundsjuk period just nu :-( vill göra allt som alla andra kan. Men jag bidar min tid, snart skall jag också kunna, en tågresa med inlandsbanan, en riktig tågluffning alltså och så fjällvandring står på önskelistan.

Hanneles paradis sa...

Simone, så kan man känna ibland, men jag fick ju vänta 55 år, inann jag kom på min första fjälltur, tågluffning har jag aldrig gjort heller.

Ingrid E sa...

Vilken underbar resa! Är du redan hemma igen? Inlägget har ett mystigt datum 1 juli, samma som bloggpausen.
Fick mitt fadderbarn en kram? Har han det bra?

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, underbart var det, vi kom hem inatt och fadderbarnet fick en kram, han är en räddande ängel, jag ska berätta, han har det toppen.

sus sa...

Sverige är fantastiskt!
Ta väl hand om er och njut!
Kramen!

Hanneles paradis sa...

Sus, visst är Sverige fantastiskt,
vi njuter hela tiden ;)

Eleonor (Elle) sa...

Åhhh, harDu fjällvandrat .. det som är så underbart .. i min ungdom vandrade vi fjällen ,min dåvarande man o jag ... vi var ute i flera veckor ... de var så härligt .. och det är ngt. jag saknat ialla år .. men nu serjag fram emot att kanske kunna vandra iskogen ... när jag får mina nya knän... det lilla enkla ör drömmen just nu ... Är glad över att Du tyckte om det ... kanske gav det ersmak..? varm kram från mej ,Elle

Hanneles paradis sa...

Elle, visst är det härligt att vandra i fjällen, jag väntade 55 år, aldrig för sent. Sönerna tipsade, jag använde gångstavar, de hjälpte mej att både att hålla balansen och avlasta knäna. Kram.

mossfolk sa...

Å vad mysigt!!!
Och våffla med hjortronsylt åt vi alltid när jag var liten och vi besökte något café eller fjällstuga där uppe i fjällvärlden...

Hanneles paradis sa...

Mossfolk, det här är en helt ny värld för mej, som jag blivit förälskad i och gärna besöker igen.

Filifjonkan 1 sa...

Tåget är lite jobbigt faktiskt blir så varmt och unken luft. Man längtar ut men ni mumsade ju i er gottis på vägen ser jag Storulvån ja och Enafors mysiga platser en utpost innan man går iväg.

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan (vi har åkt långt med tåg det senaste dygnet, och jag fattar inte, att alla stänger fönstren, om man då öppnar bara 5 cm och det är över +20° ute, man storknar ju, det är inte farligt med lite lite frisk luft). Det var helt underbar resa till fjällen.